facebook

Провокації не пройдуть: Гаага чекає своїх “ґєроєв”!

З тимчасово окупованого російсько-терористичними бандами Донбасу знову масово почали виїжджати люди. Не тільки від війни і холодних квартир вони втікають: від економічної злиднів, т.зв. «рєспублік», від масових репресій за зразком “сталінських”, від невизначеності, яка не дає можливості будувати майбутнє своїх дітей…

Але ті, хто починав війну на мирному Донбасі, захоплюючи там владу, окреслюють майбутнє безпосередньо під себе: їх влаштовує і невизначеність статусу регіону і вічний стан війни. При цьому, в них і немає іншого вибору – Росії вони не потрібні, в Україні – чекає в’язниця (і то надовго – ред.)… Але про те, що страждають звичайні люди, у більшості – невинні жертви їх обману, вони думають мало.

Колишній «народний ґубєрнатор» Павєл Ґубарєв, презентуючи в росії свою книгу заявив, що Донбас чекає доля перманентної війни на багато десятиліть – тобто, модель Придністров’я, Осетії, Ізраїлю і Сектора Газа. Цікаво, що цей терорист (хоча, можливо, більше “



сєпар”, так як він усе-таки втік занадто завчасно ред.), який постійно говорив про народ Донбасу мало не як про окремий етнос, раптом визнає, що жителі Донбасу – це частина єдиного народу України.

«Сьогодні говорити про те, що Новоросія злита не можна… – Проект заморожений і поставлений на паузу. І якщо брати аналогію, то це Сектор Газа – нерозв’язне протиріччя, коли одна частина народу, досить велика вірить в європейські цінності, а інша частина вірить в те, що треба бути в лоні російської цивілізації … І це фундаментальне протиріччя – його не можна просто взяти і прибрати, тому Сектор Газа. І ми говоримо, що роки, може бути десятиліття нам доведеться жити в такому стані, переходячи з пасивної фази в активну, з гарячого протистояння в політекономічний, як зараз»- сказав Ґубарєв.

Читайте також:  Простіть, – Притула щемливо звернувся до загиблих героїв

Самозваний екс-міністр оборони “ДНР” – Іґаръ Стрєлков теж поділився своїм баченням реальності “ДНР-ЛНР”, яке теж не вселяє оптимізму.

«Фактично, поки, Донбас став жертвою, розмінною монетою в тій невдалій грі, приреченої з самого початку, яку московські дипломати намагаються вести з Києвом … Що ж отримав народ Донбасу? Народ Донбасу отримав війну, руйнування, смерть. Що ж отримала Росія? Те, що, формально, українські війська не атакують Крим. А реально Росія отримала великі економічні проблеми, значні санкції, які до речі, отримала б вона і так, отримала затяжну війну на своєму кордоні, повне нерозуміння патріотичної частини населення політики, яка проводиться», – заявив Стрєлков у відеозверненні до прихильників.

При цьому, колишній вожак терористів Іґаръ Ґіркін заявив, що зможе уникнути Гаазького трибуналу. Відповідаючи на питання про те, що з точки зору міжнародного права він є військовим злочинцем, Ґіркін заявив, що його “абсолютно не хвилює міжнародне право”, оскільки воно є “інструментом в руках переможців”.

Примітка: “У свої далеко не повні 50 років Ґіркін – воєнний пенсіонер за службу в ФСБ!” – депутат Ґасударствєнной думи РФ Дмітрій Гудков

Тепер зрозуміло, чому люди масово тікають з захопленої бойовиками території.

Олекса Довбуш© спеціально для “Український простір Прикарпаття”

Джерела:

http://vk.com/pgubarev

https://www.facebook.com/dgudkov/posts/1060117027363070

http://donbass.ua/news/region/2016/02/04/pochemu-jasinovataja-ne-prinjala-gubareva-objasnenie-dnrovcev.html

http://ria.ru/world/20160206/1370561701.html

http://gordonua.com/news/worldnews/deputat-gosdumy-gudkov-strelkov-on-zhe-girkin-v-svoi-daleko-ne-polnye-50-let-uzhe-voennyy-pensioner-118876.html

Шукайте деталі в групі Facebook