facebook

У Генштабі назвали передчасною інформацію про призначення Яроша

Сам Дмитро Ярош заявив, що хоч ще і не прийняв остаточного рішення, після переговорів налаштований на отримання посади в Генеральному штабі.

87131


Дмитрий Ярош У Генштабі чекають, коли Ярош вийде з лікарняного, щоб провести переговори про його призначення В. о. спікера Генштабу Владислав Селезньов назвав передчасною інформацію про призначення лідера “Правого сектора” Дмитра Яроша радником начальника Генштабу ЗСУ.

“Це передчасна інформація. Для того щоб вирішити питання про це призначення, щонайменше, потрібно зустрітися і переговорити. Як відомо, зараз Дмитро Ярош знаходиться на лікарняному. Буде він призначений на посаду радника чи ні – це рішення може прийматися тільки після відповідної зустрічі і консультацій”, – зазначив Селезньов, повідомляє “Укрінформ”. За словами в. о. спікера Генштабу, зараз також ведуться переговори, “щоб залучити ДУК “Правий сектор” до функціонування у складі Збройних Сил України, насамперед для того, щоб забезпечити весь комплекс соціальних гарантій військовослужбовців, які виконують завдання в цьому батальйоні”.

У свою чергу сам Дмитро Ярош підтвердив інформацію про ведення переговорів з Генштабом щодо свого призначення на посаду радника начальника Генштабу ЗСУ і заявив, що налаштований отримати цю посаду. “Ми зараз ведемо розмову про те, бути чи не бути радником у Генеральному штабі. Ніяких призначень ще не було. Я поранений, тому ще не був у Києві. Проводимо переговори. Подивимося, які нам будуть надані повноваження, які можливості будуть впливати на ситуацію. Тоді ми приймемо остаточне рішення”, – зазначив Ярош, повідомляє “Українська правда”. “Загалом, я зараз налаштований туди піти. Це буде на громадських засадах, і не буде займати 100% мого часу”, – додав лідер “Правого сектора”. За словами Яроша, його цікавлять напрямки, над якими йому доведеться працювати в Генштабі.

Читайте також:  Президент Польщі закликав НАТО розмістити військові бази в Центральній Європі

“Перший – кураторство добровольчого руху, а зокрема і українського Добровольчого корпусу “Правий Сектор”. Плюс – військово-патріотичне виховання молоді, а цим я займаюся останні двадцять років. Тому це логічно і нормально”, – заявив Ярош. Він також зазначив, що Генеральний штаб мав як позитивні, так і негативні рішення. На думку Яроша, Дебальцеве не було провалом Генштабу, а швидше не була оброблена оперативна ситуація на місці. Читайте також: Потрібно збільшувати чисельність армії не в цілому, а бойових підрозділів – Бутусов Раніше волонтер Тетяна Ричкова, яку призначать на посаду помічника начальника Генштабу, повідомила, що Дмитра Яроша призначать радником начальника Генерального штабу Збройних сил України. В Генштабі, за її словами, Ярош буде займатися патріотичним вихованням молоді та координацією добровольчого руху для взаємодії з ВСУ.
http://dt.ua/POLITICS/u-genshtabi-nazvali-peredchasnoyu-informaciyu-pro-priznachennya-yarosha-167037_.html

Шукайте деталі в групі Facebook