facebook

РаSSєя втратила контроль над терористами Донбасу? Вихід тільки один – ліквідація ватажків!

Лідер терористичної організації “ДНР” Олександр Захарченко активізує заходи із забезпечення власної безпеки та захисту.

Про це повідомляють джерела “Укрінформу” на окупованій частині Донбасу.

Зокрема, джерела повідомляють про створення додаткових підрозділів бойовиків, які складатимуть особисту охорону лідера донецьких сепаратистів.

Захарченко підписав указ про створення полку особистої охорони у складі військових частин – в/ч 08830 (штаб), в/ч 08831 (бойовий підрозділ) та в/ч 08832. За словами співрозмовника, остання частина має назву батальйон “Патріот”, керує ним комбат Олексій Клочков із позивним “Чекіст”. Відомо, що штат батальйону “Патріот” становитимуть 860 бойовиків. Загальна ж чисельність новостворених підрозділів – 1200 осіб.

Також проведено організаційні заходи з фактичного підпорядкування “Чекісту” силових відомств “ДНР” – МДБ, МВС та ГРУ. “Чекіст” має усі необхідні повноваження вимагати усіляку допомогу та повне сприяння з боку вказаних силових відомств, зазначив співрозмовник.

Спостерігачі повідомляють, що підрозділи створені з метою оборони від непідконтрольних бойовиків та окремих російських груп.

При цьому, “Апостроф” не виключає сценарій, при якому вибори на Донбасі можуть бути використані Москвою для того, щоб відносно плавно змінити нинішніх ватажків бойовиків. Кремль, безумовно, хотів би цього. Оскільки такий крок дозволить оптимізувати систему управління самопроголошеними “республіками”. Більш того, керівництво РФ хотіло б об’єднати так звані “ДНР” і “ЛНР” в одну банду. Але справа в тому, що навіть у Москви немає повного контролю над ситуацією на Донбасі.

Нинішні ватажки так званих “ДНР” і “ЛНР” живуть за логікою військового стану. Їх влада спирається на гвинтівку. Тому ні Захарченко, ні Плотницкий ні за що не відмовляться від персонального керівництва військами. У першу чергу, тому, що тільки війська забезпечують їх перебування при владі. Саме тому неможливо створення єдиної “армії” цих анклавів. Плотницкий хоче контролювати свої військові групи, а Захарченко – свої, саме для цього він воював з “Троєю”.

Читайте також:  Біля Сокільників відбувся бій між бойовиками і силами АТО

Москва хотіла б, щоб на основі “ДНР” і “ЛНР” створили єдину територію, яка б керувалася з Кремля, і щоб цей регіон хоч якось сам себе забезпечував. Тому що зараз ці анклави практично в повній мірі “висять” на дотаціях з РФ. А оскільки у Росії зараз грошей немає, їм потрібен мир.

Джерела:

– http://www.ukrinform.ua/rubric-regions/1962259-zaharcenko-bere-v-polk-svoei-ohoroni-ponad-tisacu-bojovikiv-dzerelo.html


http://apostrophe.com.ua/article/politics/2016-02-08/kreml-hochet-obyedinit-dnr-lnr-i-shantajiruet-ih-glavarey/3222

Шукайте деталі в групі Facebook