facebook

Кремль порушує Мінські угоди, здійснюючи поставки зброї і військової техніки на Донбас

Незважаючи на те, що через півтора року з моменту прийняття антиросійських санкцій жодну проблему так і не вдалося вирішити, вони все одно дуже впливають на економіку, що створює тиск на Москву. Вона намагається відвернути увагу від дій на Україні пропагандою і участю в сирійському конфлікті. Про це пише Česká pozice



.

У середині грудня минулого року ЄС продовжив на шість місяців антиросійські санкції, які запровадив ще влітку 2014 року через раSSєйську анексію Криму і підтримку сепаратистів на сході України. Незважаючи на поліпшення, ситуація в цій країні після угоди Мінськ-2 повністю так і не стабілізувалася, тому причини для дії санкцій залишаються. Більш того, існує ряд доказів їх позитивного впливу.

Питання про продовження санкцій вирішувалося майже два роки з початку української кризи, яка згодом вилилася у відкритий конфлікт між українською армією і проросійськими терористами і сепаратистами на сході країни, яких фінансовими і військовими засобами підтримує Москва.

РаSSєя заперечує свою пряму участь у подіях на сході України, не дивлячись на безліч доказів поставок зброї і військової техніки – наприклад, танків Т-72Б3. Це одна з найсучасніших російських наземних бойових систем. Танки Т-72Б3 були прийняті на озброєння в 2013 році і поки не продавалися за кордон. Були докази поставок та інших видів російської зброї, якого в української армії немає і ніколи не було, в тому числі термобаричні ракети ТОС-1 «Буратіно».

Крім того, нещодавно сервер Bellingcat, що аналізує інформацію з відкритих джерел і громадських ЗМІ, опублікував докази присутності солдатів російської шостої танкової бригади, а також переміщень 136-й моторизованої піхотної бригади на Донбасі.

Незважаючи на те, що росія активно брала участь в мирних переговорах Мінськ-1 і Мінськ-2, вона продовжує діяти в регіоні і підтримувати сепаратистів військовими засобами. За дотриманням цих домовленостей на Україні стежать спостерігачі ОБСЄ, але їх пересуванням по місцях конфліктів постійно заважають сепаратисти.

Читайте також:  Під Донецьком знищено снайперку "ДНР" з Сєвєродонецька

Основною причиною для санкцій проти РаSSєї була анексія нею Криму навесні 2014 року. Спочатку росія повністю заперечувала будь-яку участь своїх збройних сил у подіях, які привели до проголошення “незалежності” півострова, проте потім Москва підтвердила і навіть нагородила три сотні російських журналістів, які писали про цю акцію.

Анексія Криму, безсумнівно, порушує територіальну цілісність України і гарантії безпеки, які Росія надала їй на початку 90-х років в обмін на відмову від радянської ядерної зброї. Одностороннє проголошення “самостійності” Криму і його подальше приєднання до РаSSєї засудила навіть Генасамблея ООН.

Ще одна причина для продовження санкцій проти РаSSєї – це її постійна проросійська пропаганда в країнах-членах ЄС, особливо в Центральній і Східній Європі, де її мета полягає не стільки в підтримці проросійських настроїв, скільки наповнення суспільства альтернативними теоріями, які створюють всередині ЄС атмосферу невизначеності і недовіри.

Джерело – http://ceskapozice.lidovky.cz/evropa-stale-potrebuje-sankce-vuci-rusku-f1g-/tema.aspx?c=A160207_203445_pozice-tema_lube

Шукайте деталі в групі Facebook