facebook

“Крокодилові сльози” Мєдвєдєва ні на кого не справили враження




Європейські газети обговорюють результати Мюнхенської конференції з безпеки та аналізують заяви провідних світових політиків, – про це в огляді Deutsche Welle.

Німецька Frankfurter Allgemeine Zeitung у статті “Як за поганих старих часів” аналізує заяви російського прем’єра Дмітрія Мєдвєдєва про “нову холодну війну”, намагаючись визначити, як за такої атмосфери Заходу співпрацювати з росією у подоланні глобальних криз. “Питання війни і миру повернулося до Європи”, – цими словами міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр задав тон другому дню Мюнхенської конференції з безпеки. Через актуальні дебати, увага фокусувалася на ісламістському терорі, конфлікті в Сирії та кризі біженців, але Штайнмаєр націлився передусім на війну в Україні, яка рік тому повністю займала порядок денний Мюнхенської конференції з безпеки. Німецький міністр закордонних справ прагнув за допомогою драматично сформульованого вступу привернути інтерес до того, що цього року Німеччина головує в ОБСЄ, тож вдасться до нових спроб подолати конфронтацію між Україною та Росією”, – змальовує хід конференції Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Мюнхенське видання Süddeutsche Zeitung у своїй статті “Холодна війна, гаряча війна” пише, що заяви російських делегатів у Мюнхені були вкрай суперечливими. І навіть заява Мєдвєдєва про “нову холодну війну” варіювалася у залежності від перекладу та тлумачення учасників. “Про “холодну війну” далі не може бути мови, вважає президентка Литви Даля Грібаускайте. “Це аж ніяк не холодна (війна – ред.), а вже гаряча”, – резюмувала вона. Український президент Петро Порошенко напряму звертався до очільника Кремля Путіна, який, попри свою відсутність, був дуже присутнім у Мюнхені. “Це не українська громадянська війна, а Ваша агресія. Це Ваші солдати, які окупували нашу землю” (…) Підтримку українець отримав від держсекретаря США Джона Керрі. “Вибір за Росією, – оголосив він. – Або вона повністю виконує мінські угоди або ж стикається із санкціями, які шкодять її економіці”.

У коментарі “Москва знову в “холодній війні” швейцарська газета Neue Zürcher Zeitung пише про високий градус недовіри в Східній Європі до дій та заяв росії. “Президент Польщі Анджей Дуда відповів на питання про найбільшу загрозу коротко й лаконічно: “Росія”. Український президент закинув Москві неприборкану агресію та звинуватив її у постійному пропагандистському перекручуванні фактів. Не в останню чергу за допомогою провокації з потоками біженців із Сирії, росія прагне просунути дестабілізацію Європи”, – читаємо на сторінках Neue Zürcher Zeitung.

Продовжує тему польська Gazeta Wyborcza у своїй редакційній колонці “Польща на роздоріжжі”. “На організованих вже з пів сторіччя мюнхенських конференціях зустрічаються найважливіші політики та експерти Заходу. Як раз тут про проблеми безпеки говорять відкритим текстом. Добре було чути, що Польща у своїх поглядах не самотня. Що дуже критичне ставлення до росії мають і країни старої Європи. Що крокодилові сльози над новою “холодною війною”, які лив прем’єр Дмитро Мєдвєдєв, російський “голуб”, ні на кого не справили враження”, – переконана Gazeta Wyborcza.

Джерело – http://www.dw.com/uk/a-19049116

Читайте також:  Росія хоче значно скоротити бюджет на ЧС-2018

Шукайте деталі в групі Facebook