facebook

Іванофранківці вигадали схему, як видурити гроші в уряду Нідерландів

Нідерландська газета NRC Handelsblad розмістила на першій шпальті матеріал, присвячений українцям. Журналісти заявляють, що громадяни України вигадали схему, за якої кожен отримує від уряду Нідерландів по 3450 євро.

640px-NRC1


Найбільше таких шахраїв – з Івано-Франківська, йдеться на сайті NRC у четвер, 18 лютого, інформує  Репортер.

“Вони приїжджають за туристичними візами до Нідерландів, просять притулку. Більшість із них пояснюють, що бояться бути мобілізованим та загинути на Донбасі, – йдеться у розслідуванні NRC Handelsblad. – Після цього такі потенційні біженці отримують від уряду Нідерландів відступні кошти в розмірі 3450 євро та повертаються додому”.

В Україні найбільше на кошти уряду Нідерландів претендують мешканці Івано-Франківської області. У Міжнародній організації по міграції (МОМ) закликають виключити іванофранцівців з цієї схеми та взагалі не розглядати їх заявки щодо надання притулку.

У МОМ наголошують, що у 2015 році відступні отримали 58 біженців. Цього року заявки на міграцію лише у січні вже подали 64 українці. У МОМ підозрюють, що українці організували шахрайську схему, на якій добре заробляють.

Саме МОМ здійснює повернення грошей. У організації вже розглядають цей факт як свідчення “потенційних зловживань” з боку українців, однак зазначають, що немає ніяких фактичних доказів. Адже українці, пише NRC, часто тільки на короткий час приїжджають до Нідерландів.

У той же час Міністерство безпеки і юстиції у Нідерландах заявило, що має намір досліджувати такі факти із українцями та їх ймовірні зловживання коштами уряду Нідерландів.

Читайте також:  В Одесі померли двійнята, що поїли овочі з ринку: мама викликала лікаря з ОLX

Шукайте деталі в групі Facebook