facebook

РФ назвала умову обміну полоненими “всіх на всіх”

Москва закликає Україну до широкої амністії.

1762927



Представник Росії в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявив, що прийняття закону про амністію в Україні необхідно для того, щоб реалізувати принцип обміну полоненими у форматі “всіх на всіх”, передає ТАСС.

Таким чином він прокоментував недавній обмін полоненими за формулою “три на шість”, який відбувся в районі населеного пункту Мар’їнка поблизу Донецька.

Україна звільнила п’ятьох сепаратистів ДНР і затриманого влітку минулого року священика отця Никона. Києву передали трьох – двох зв’язківців Збройних сил України і бійця батальйону Донбас.

“Це скромний, але значущий результат переговорів, які відбулися на Контактній групі 17 лютого. Ми домовилися про відновлення обміну полонених і незаконно утримуваних осіб. Упевнений, завдяки цьому ми зможемо “зрушити” цей процес, змусити механізм працювати”, – зазначив Гризлов.

За його словами, стратегічно вирішити питання відновлення обміну полоненими можна, лише послідовно виконуючи мінські угоди.

“Це означає: звільнити полонених і незаконно утримуваних осіб на основі принципу “всіх на всіх”. А для цього, у свою чергу, потрібна широка амністія”, – пояснив повноважний представник.

Як повідомлялося, 16 лютого “влада” ДНР направила Києву нову пропозицію щодо обміну полоненими за формулою “3 на 6”.

5 лютого ДНР передала Києву 18 ув’язнених, які перебували на непідконтрольній Україні території.

Читайте також:  Угорщина зупинила поїзд з біженцями з Хорватії

Шукайте деталі в групі Facebook