facebook

Нафта дешевшає в очікуванні статистики США

Нафта за день втратила ще два долари в ціні за барель.

1595939


Світові ціни на нафту знижуються у вівторок на очікуваннях інвесторів даних щодо запасів сировини в США, свідчать дані торгів.

Так, вартість травневого ф’ючерсу на північноморську суміш нафти марки Brent знижувалася на 2,25% – до 53,38 долара за барель. Ціна квітневих ф’ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,46% – до 43,68 долара за барель.

У середу, 18 березня, управління з енергетичної інформації (EIA) Міненерго США опублікує дані щодо комерційних запасів нафти в країні за тиждень, що завершився 13 березня. Аналітики, опитані агентством Reuters, очікують зростання показника на 3,5 мільйона барелів. При цьому тижнем раніше запаси “чорного золота” в США збільшилися на 4,512 мільйона барелів, до 448,9 мільйона барелів.

Як зазначили аналітики сінгапурського United Overseas Bank, зниження цін на нафту пов’язане зі “стурбованістю, що запаси “чорного золота” в США перебувають на рекордних рівнях і продовжують зростати”.

За даними експертів Goldman Sachs, видобуток нафти в США буде збільшуватися в річному вираженні на 230 тисяч барелів на день в четвертому кварталі 2015 року, зазначає агентство.

Негативний вплив на вартість нафти також надають повідомлення Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК). У своїй березневій доповіді організація зазначила, що зростання світових запасів нафти все ще перевищує попит.

Читайте також:  США завдали авіаударів по ІДІЛ в Сирії та Іраку

Шукайте деталі в групі Facebook