facebook

Працівники McDonald’s в США скаржаться на затримання зарплати

Співробітники фастфуду поскаржилися на порушення правил охорони праці.


1595864
Працівники ресторанів McDonald’s в 19 містах США подали скарги на численні порушення правил охорони праці. За їхніми словами, систематичне ігнорування вимог техніки безпеки з боку роботодавців призвело до того, що багато співробітників цих закладів громадського харчування “отримували опіки від розпеченого масла, а умови їхньоїпраці стали нестерпними”.

В цілому було подано близько 28 скарг проти 19 ресторанів, що працюють за франшизною системою, а також проти дев’яти закладів під управлінням безпосередньо McDonald’s Corp. У цьому списку перебувають підрозділи мережі швидкого харчування в Нью-Йорку, Новому Орлеані, Філадельфії та місті Канзас-Сіті (штат Міссурі).

За словами працівників McDonald’s, керівництво заради економії часу змушувало їх прибирати масло для фритюрниць, коли воно ще було розпеченим, в результаті співробітники отримували серйозні опіки.

При цьому в закладах найчастіше відсутні навіть найнеобхідніші медикаменти, а менеджери радили обробляти травми підручними засобами, наприклад, гірчицею або майонезом. Крім усього іншого, працівники скаржаться на расову дискримінацію, невиплату або несвоєчасну виплату заробітної плати, а також штрафні санкції та погрози звільнення за спроби створення профспілки.

У грудні 2014 року співробітники ресторанів швидкого харчування США вже намагалися добитися поліпшень умов праці. Тоді тисячі працівників вийшли на вулиці, вимагаючи збільшення мінімальної зарплати з $7,25 до $15 за годину.

Протестні акції, до яких приєдналися також співробітники аеропортів і дисконтних магазинів, відбувалисяв 190 містах по всій країні. У них брали участь працівники таких великих мереж фастфуду, як McDonald’s, Burger King, Wendy’s і Taco Bell.

Демонстрації тоді увінчалися певним успіхом – влада деяких міст, наприклад, Сіетла і Сан-Франциско, прийняла рішення про поступове підвищення мінімальної зарплати.

Читайте також:  «Не зможу утримувати дитину на 36 тисяч»: Міністр пожалілась на низьку зарплату

Шукайте деталі в групі Facebook