facebook

Смерть людини під колесами таксі в Івано-Франківську пересварила Антикорупційний форум і поліцію (відео)

В Івано-Франківську під колеса таксі потрапив 73-річний чоловік. Це сталося поблизу концерт-холу, де відбувався Антикорупційний форум під проводом Михаїла Саакашвілі.

12742832_948391615244972_279602608735926056_n


Колеги таксиста твердять, що той побачив пішохода в останню мить перед аварією. Чоловік несподівано вийшов на дорогу з-за щільно припаркованих машин на місці, де стоянка заборонена. У поліції підтвердили, що стоянка біля концерт-холу, де відбувався форум, усіх не розмістила, тому водії справді позалишали машини, де тільки бачили вільне місце, інформує ТСН.

Машини були припарковані в два ряди, на виїздах із заправки та прилеглих територій, обмежували видимість“, – пояснив керівник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець.

За словами патрульних, організатори заходу по допомогу з врегулювання дорожнього руху біля концерт-холу до них не зверталися ані з офіційним листом, ані просто телефоном. А зауваження та пропозиції патрульних співпрацювати задля уникнення проблем на дорозі проігнорували.

Організатори події сказали, що це не входить в їх компетенцію. Вони відповідають за організацію всередині, а те, що ззовні – не їх компетенція. Якби дані машини не були масово припарковані так, як були, можна було б уникнути цього ДТП“, – вважає інспектор патрульної поліції Олександр Касіровський.

В організаторів форуму своя версія подій. Вони закидають бездіяльність патрульним.

Я не можу зрозуміти, чому декілька машин поліцейських не врегулювали рух? Я звертався до головного управління Нацполіції із заявою забезпечити правопорядок. Але коли приїхав на місце, посиленої охорони не побачив“, – твердить прес-секретар Антикорупційного форуму в Івано-Франківську Роман Реведжук.

За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження. Експертиза встановила, що таксист був тверезим. Однак якщо вину водія цілком доведуть, йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Його колеги, хоч і вважають ситуацію неоднозначною, але всі витрати з похорону загиблого обіцяють узяти на себе.

Читайте також:  Нардеп Матвієнко розкритикував “Антикорупційний форум” Саакашвілі

Шукайте деталі в групі Facebook