facebook

Радбез ООН прийняв резолюцію щодо перемир’я в Сирії

Перемир’я повинне розпочатися з півночі 27 лютого.

1766660



Рада Безпеки ООН прийняла підготовлену Росією і США резолюцію на підтримку припинення вогню в Сирії менш ніж за годину до набуття чинності угоди на території країни, повідомляє РІА новини.

Резолюцію підтримали всі 15 членів РБ ООН при голосуванні.

Документ ґрунтується на спільній заяві РФ і США щодо Сирії від 22 лютого і встановлює початок режиму припинення вогню з півночі 27 лютого.

У резолюції наголошується, що “сирійські урядові сили і сили, що підтримують їх, повідомили Російській Федерації, а сирійські опозиційні групи повідомили Росії і США, що прийняли і заявили про прихильність до умов припинення бойових дій і тепер є його учасниками”.

Документ також вимагає від усіх сторін, “на які поширюється режим припинення вогню, дотримуватися зобов’язань”, а також закликає членів міжнародної групи підтримки Сирії “використовувати свій вплив на сторони для забезпечення виконання режиму припинення вогню”.

Тим часом, сьогодні турецький прем’єр-міністр Ахмет Давутоглу заявив, що перемир’я в Сирії необов’язкове для Туреччини.

“У разі виникнення загрози нашій національній безпеці з будь-якого боку, дане перемир’я не накладає на нас зобов’язань. У подібній ситуації Туреччина ні у кого не питатиме дозволу, а зробить те, що потрібно”, – сказав він.

Читайте також:  Порошенко назвав плюси членства України в Радбезі ООН

Шукайте деталі в групі Facebook