facebook

ДНК італійського поета-диктатора розшифрували за хусткою коханки

ДНК відтворили зі сперми на хустці.

ДНК італійського поета і військового діяча Габріеле Д’Аннунціо відтворили зі сперми на хустці, який автор подарував своїй коханці в 1916 році. Італійські криміналісти вперше в світі застосували такий метод: він допоможе розкривати нерозкриті справи, не вдаючись до ексгумації останків.

Поліцейські міста Кальярі (Сардинія) працювали з хусткою (їїпоет подарував графині Ользі Леві-Брюннер після проведеної разом ночі), листом, яка графиня написала йому, а також зубною щіткою зі слонової кістки, що збереглася в архівах фонду Vittoriale degli Italiani.

За допомогою спеціального джерела випромінювання для криміналістів, експерти побачили на тканині краплі рідини, непомітні неозброєному погляду. Розшифровані по них дані ДНК порівняли з біоматеріалом, узятим у правнука поета, Федеріко Д’Аннунціо.

Директор фонду Джордано Бруно Гуеррі пожартував, що проведений експеримент дозволить в майбутньому клонувати історичних осіб, навіть якщо їхніостанки не збереглися.

Габріеле Д’Аннунціо (справжнє прізвище – Рапаньєтта) народився в 1863 році. На рубежі століть став одним з найвідоміших італійських авторів-модерністів, авторів віршів, романів і п’єс. Д’Аннунціо оспівав італо-турецьку війну, а під час Першої світової воював в авіації та піхоті, дослужившись до майора.

Після війни став одним з лідерів націоналістичного руху, підтримував Муссоліні. У 1919 році експедиція під керівництвом Д’Аннунціо захопила хорватський порт Рієку, і поет став диктатором “республіки Фіуме”, активно займаючись її італьянізацією.

Після приходу до влади Муссоліні відійшов від політики, хоча і займав низку почесних посад у сфері культури.

За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також:  Фондові ринки США закрилися зниженням

Шукайте деталі в групі Facebook