facebook

В Одесі б’ють на сполох через некомпетентність поліції

Майбутні копи вчаться стріляти всього двічі на тиждень, і то по 4-8 патронів, заявляють експерти.

1766721



В Одесі депутати облради від Опозиційного блока Віктор Баранський і Віталій Саутенко запропонували профінансувати додаткову підготовку місцевої поліції.

Зі слів депутатів, вони готові відремонтувати тир та оплатити роботу психологів і тренерів.

Про це вони заявили на прес-конференції, присвяченій проблемам вогневої і психофізичної підготовки поліції. Нині, на думку депутатів, ця підготовка недостатня.

Як заявили Баранський і Саутенко, доказом некомпетентності поліції стало вбивство 17-річного Михайла Медведєва в Києві і стрілянина нетверезого поліцейського по власній машині в Одесі. З’являються й інші повідомлення про інциденти з непристойною участю співробітників поліції.

Під час прес-конференції експерти заявили, що на підготовку поліцейських відводиться всього 2,5 місяці, з яких лише півтора займає вогнева підготовка (стрільба в тирі, 2-3 рази на тиждень, по 4-8 патронів).

Тир, в якому тренуються одеські поліцейські, – у напівробочому стані. Рівень психологічної підтримки, яку повинні надавати поліцейським, також недостатній. Відбір за психофізичними критеріями готовності здійснюється неналежно.

Для того щоб допомогти одеським поліцейським підвищити свій рівень підготовки, депутати Одеської обласної ради Віктор Баранський і Віталій Саутенко, що представляють «Опозиційний блок», запропонували відремонтувати тир і профінансувати роботу фахівців – психологів і тренерів.

Читайте також:  Тіло посипали сіллю: під Одесою трапилася страшна історія з померлою пенсіонеркою

Шукайте деталі в групі Facebook