facebook

Марцінків порадив своєму заступнику вишукувати гроші на освітлення, а головному комунальнику Франківська засипати дорожню яму шутром

Вчора на оперативній нараді у міського голови директор КП «Івано-Франківськміськсвітло» Юрій Волошанський проінформував про стан зовнішнього освітлення та роботу світлофорних об’єктів на території міста.

img_5723


Зокрема, комунальник розповів, що на підприємстві не вистачає електромонтерів, проте всі мережі зовнішнього освітлення в робочому стані. Також назвав орієнтовну вартість споживання електроенергії у 2016 році, яка цьогоріч зросте у 2,4 рази, та становити близько 4 мільйонів. В минулому році вона становила 1,8 мільйона.

«На фоні зростання цін на електроенергію у нас виникає питання щодо заміни світильників в центральній частині міста», – відмітив Волошанський.

На це міський голова Руслан Марцінків зауважив, що потрібно вишукувати кошти, адже, за його словами, центр міста освітлений погано.

Крім того, наголосив на необхідності встановлення сонячних батарей, тому порадив заступнику з економічних питань Богдану Білику «рухатись в цьому напрямку».

«Ми не знаємо, як світло буде підніматися. Їм зараз в голову що хочеш може прийти. Ми бачимо, що кожного кварталу піднімаються ціни на електроенергію, на газ. Тому нам треба переходити на альтернативу. Хоча би світлофорні об’єкти почати так робити», – відмітив Марцінків.

Також Волошанський відповів, що світлофори необхідно контролювати, аби «не попадали у нештатні ситуації, так як на Галицькій-Василіянок».

Нагадаємо, у вересні минулого року світлофор на перехресті вулиць Галицька-Василіянок не працював протягом тижня. Причина була у контролері, який вийшов з ладу, а у КП «Івано-Франківськміськсвітло» не було чим його замінити.

«Нам необхідно в рік міняти до 5 контролерів, якщо не всі світлофорні об’єкти. На жаль 32 світлофори ще працюють на лампах розжарювання», – констатував комунальник.

Відтак, почувши про Галицьку, міський голова, звернувся до директора департаменту комунальної, житлової політики та благоустрою Михайла Смушака :

Читайте також:  Господь завжди забирає найкращих – міський голова про Пушика

«Там така яма на повороті, де дорогу ремонтували, ніхто не засипав. Прошу в протокол записати. Якраз на повороті і навіть не засипали шутром», – зазначив Марцінків.

Шукайте деталі в групі Facebook