facebook

Марцінків розпочав війну проти Анушкевичуса? Виконком планує скасувати 300 містобудівних умов і обмежень виданих за погодженням екс-мера

«Припиніть забудовувати зелені зони», попросив міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа перший заступник голови громадської ради з контролю за використанням коштів на експлуатацію, капітальний та поточний ремонти доріг в місті Івано-Франківську Степан Тимошів.

DSSj-EZX4RI


У відповідь Марцінків повідомив, що на наступну сесію міської ради виноситься рішення про мораторій на будівництво у центральній частині міста.

«Я розумію, який буде спротив, – додав мер, – але на сесію 11 березня виноситься таке рішення. Інше питання, що будуть потім суди».

За словами міського голови, в Івано-Франківську ще три роки тому видано дуже багато архітектурно-планових завдань.

«Попередники наприкінці видали 300 містобудівельних умов за один останній місяць, – сказав Руслан Марцінків. – А Гайдар (тодішній директор департаменту містобудування та архітектури – ред.) на всі понаставляв печаток!».

Як повідомив мер Івано-Франківська, зараз міська влада на засіданні виконкому відміняє всі ці містобудівні умови. Втім, це ще не означає, що забудовник там не буде будувати. Адже він піде до суду і може його виграти.

«Ви ж розумієте, що в нас нічого не помінялося в судах, – натякнув на корупцію Руслан Марцінків. – Та й правоохоронні органи стоять не на боці громади, а на боці грошей. Проте те, що в моїх силах я роблю. Тому ми й хочемо заборонити видачу нових містобудівних умов. А от що робити із тими 300?»

Нагадаємо, що на засіданні громадської ради з контролю за використанням коштів на експлуатацію, капітальний та поточний ремонти доріг в місті Івано-Франківську говорили про роботу таксі.

Читайте також:  Марцінків хоче залучати богословів до викладання у школах Франківська

Шукайте деталі в групі Facebook