facebook

Деревообробники Західної України вимагають негайно розшукати осіб, які причетні до замаху на депутата Івано-Франківської облради

Асоціація деревообробних та лісозаготівельних підприємств Західної України обурена замахом на життя директора ДП “Вигодський лісгосп” Олександра Матусевича.

12799127_205627969794250_8921941659905216750_n


Його скоїли 6 березня у місті Долина. Активісти вимагають від правоохоронців негайно розшукати та притягнути до відповідальності злочинців.

Про це йдеться у повідомленні, яке з’явилося 7 березня на сторінці Асоціації деревообробних та лісозаготівельних підприємств Західної України у Facebook.

Асоціація вважає, що причиною замаху є професійна та громадянська позиція Матусевича щодо розпочатої урядом та його ставлеником у лісовому агенстві п. Ковальчуком реформи лісової галузі. Мовляв, вона має на меті ліквідацію лісгоспів та передачу контролю над лісами України ділкам і розвал деревообробної промисловості. Цей процес розпочато у 2006 році, з ліквідації міністерства лісової промисловості та перетворення його у Комітет лісового господарства.

Пізніше комітет реформували у агентство лісових ресурсів, а сьогодні перетворюють у “холдинг”. Лісгоспи ліквідовуються як юридичні одиниці, а все управління та кошти передаються до Києва. Це позбавляє лісогосподарників можливості виконувати свою основну функцію лісовідновлення та лісозбереження.

Проект згаданої “реформи” перетворює лісову галузь у приватну структуру і проштовхується всупереч обіцяній державній стратегії децентралізації та за умови категоричного несприйняття лісовиками деревообробниками і громадськістю, вважають представники асоціації.

Вимагаємо від Президента України п. Порошенка та Прем’єр-міністра України п. Яценюка негайно скасувати антидержавну реформу лісової галузі , звільнити п. Ковальчука з посади керівника Державного агентства лісових ресурсів, припинити саботаж Закону про мараторій на вивіз круглого лісу за межі України та взяти під особистий контроль розслідування злочину проти депутата обласної Ради, директора ДП “Вигодський лісгосп” Олександра Матусевича. Рада Асоціації деревообробних та лісозаготівельних підприємств Західної України», – йдеться у повідомленні.

Читайте також:  Вони хотіли раSSєї, кричали “путінввєдівайска”, а тепер хочуть “компенсації”???

Шукайте деталі в групі Facebook