facebook

“Список Савченко” готовий. Чекаємо санкцій? (ДОКУМЕНТ)

Лист-звернення до Федеріки Могеріні, верховного представника ЄС із закордонних справ, щодо запровадження персональних санкцій проти кремлівського “важдя” (№ 1) та 28-ми учасників його банди за “незаконне поводження з українською громадянкою Надією Савченко”, який підписаний 57 депутатами Європарламенту, опублікував у своєму Твіттері польський євродепутат Яцек Саріуш-Вольський.

Примітно, що Ігор Плотницький значиться у списку під номером 6 (“шістка” кремлівська) як лідер терористичної організації



ЛНР”. Окрім нього – ряд російських посадовців і сепаратистів зі сходу України, яких підтримує Росія: директор ФСБ РФ Олександр Бортников, голова комітету з закордонних справ Держдуми РФ Олексій Пушков, російські слідчі, прокурори й судді, які вели справу Савченко.

Автори звернення вказують, що всі зазначені особи несуть персональну відповідальність за викрадення, перевезення та незаконне ув’язнення Надії Савченко, а також фабрикацію її справи.

За зразком “списку Магнітського”, санкції передбачатимуть заборону на видачу віз до країн Євросоюзу, замороження можливих активів вказаних осіб та конфіскацію їхнього майна на території ЄС.

Джерело – https://twitter.com/JSaryuszWolski/status/707263930490560512

Читайте також:  У Франківську водій маршрутки з товаришем намагалися вкрасти кришку люка на очах у поліції

Шукайте деталі в групі Facebook