facebook

Тупий предмет: таємниця загибелі Лесіна

“Інформація Лесіна могла б стати в нагоді і для тиску на Путіна, і для демонтажу його корумпованого режиму”, – повідомляє RadioSvoboda.

Серцевий напад колишнього радника Путлера і одного з найдосвідченіших і найаморальніших пропагандистів Кремля виявився «тупим предметом». Через кілька місяців після смерті Михайла Лесіна розслідування дійшло висновку, що політик загинув внаслідок удару. І хоча поки що немає ніяких доказів насильницької смерті пропагандиста, обставини його смерті будуть тепер ще довго розбурхувати громадську думку.

Михайло Лесін вважався одним з найбільш інформованих представників оточення Путлера. Він брав участь у найогидніших авантюрах російського президента періоду зміцнення путінської влади. Досить нагадати про демонстрацію по російському телебаченню відео, яке скомпрометувало тодішнього генерального прокурора росії Юрія Скуратова. Путлер і Лесін організували цей показ для того, щоб захистити від звинувачень в корупції родичів президента Бориса Єльцина. В нагороду за відданість Путлер отримав посаду президента росії, а Лесін став міністром преси. Уже в цій якості він брав участь і шантажуванні власника телекомпанії НТВ Володимира Гусинського. Високопоставлений рекетир прийшов у камеру до заарештованого олігарха і почав вимагати у нього віддати компанію в обмін на звільнення. Серед «досягнень» Лесіна – створення путінської імперії брехні, в тому числі, й горезвісного телеканалу Russia Today. У той же час зароблені злодійством і брехнею кошти Лесін зберігав у Сполучених Штатах. Там він і планував осісти після від’їзду з росії.

У перші дні після смерті Лесіна з’явилася інформація про те, що у Вашингтоні колишній міністр опинився не випадково. Що у Лесіна були заплановані зустрічі з високопоставленими американськими чиновниками. Помічник Путлера міг допомогти відшукати слабкі місця в обороні колишнього шефа, який також вважає за краще зберігати кошти поза росією. Інформація Лесіна могла б стати в нагоді і для тиску на Путлера, і для демонтажу його корумпованого режиму. Але напередодні зустрічей Лесін раптово помирає – серце …

Читайте також:  “Довелося вирізати кілька органів”: поліцейські жорстоко покалічили українця, деталі

Тепер вже ясно, що це – не серце. Лесін помер незвичайно вчасно з точки зору тих, чиї таємниці він знав і міг розповісти відповідним службам. І це не перший такий своєчасний відхід в історії Радянського Союзу і путінської росії. Полювання за «перебіжчиками» залишається однією з головних задач російських спецслужб. Тільки недавно в Лондоні завершилися слухання щодо отруєння колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка – одного з найжорсткіших критиків Путлера. На слуханнях була встановлена причетність до отруєння Литвиненка як Путлера, так і секретаря російського Радбезу Миколи Патрушева.

Тепер вже американським спецслужбам належить ретельно розслідувати обставини загибелі Михайла Лесіна. Можливість вийти на російський слід у такому розслідуванні є досить високою.

Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/article/27605567.html


Шукайте деталі в групі Facebook