facebook

Семенов з ідеальною стрільбою фінішував 8-м у мас-старті

684739_w_300

Заключною гонкою чемпіонату світу з біатлону став чоловічий мас-старт. Єдиним українцем, який вийшов на старт цієї гонки, став бронзовий призер спринту Сергій Семенов.



Причому наш співвітчизник отримав досить високий 4-й номер і стартував з першого ряду.

На відміну від двох попередніх гонок (“індивідуалки” та естафети), Семенову вдалося впоратися зі стрільбою. На 4-х вогневих рубежах він вибив всі 20 мішеней і на останнє коло пішов на 4-й позиції, у парі секунд від дуету норвежців Ула-Ейнара Бьорндалена і Йоханнеса Бьо. Але дотягнутися до другої медалі чемпіонату світу українець не зумів. Більш того, на заключному колі він пропустив вперед ще кількох суперників і став лише 8-м.

За перемогу в останній гонці чемпіонату сталася справжня заруба. Її учасниками були Йоханнес Бьо і Мартен Фуркад. Першим вогневий рубіж залишив француз, але норвежець зумів його дістати, і аж до фінішної прямої обидва біатлоністи бігли дуетом.

На заключний ривок більше сил зберіг молодший з братів Бьо, який на очах у рідної публіки взяв друге поспіль “золото” чемпіонату світу (нагадаємо, днем раніше норвежці виграли естафету). Фуркад став другим. Бронзова медаль у легендарного Уле-Ейнара Бьорндалена, для якого ця нагорода стала 4-ю на нинішній світовій першості.

Результати чоловічого мас-старту:

1. Йоханнес Бьо, Норвегія 37: 05.1 (0+0+1+0)

2. Мартен Фуркад, Франція +2.8 (1+0+0+0)

3. Уле-Ейнар Бьорндален, Норвегія +6.7 (0+0+0+0)

8. Сергій Семенов, Україна +31.6 (0+0+0+0)

Читайте також:  Титулований франківський атлет знявся у пікантній фотосесії

Шукайте деталі в групі Facebook