facebook

В Івано-Франківську зростуть ціни на ритуальні послуги (розцінки)

Розробило проекти комунальне підприємство “Міська ритуальна служба” інформують Версії з посиланням на  Бліц-Інфо.




1-свеча-траур

За словами економіста КП «Міська ритуальна служба» Наталії Дехтяр, нещодавно було підготовлено план розвитку на 2016 рік. Однією із складових плану є підняття тарифів. Підприємство планує отримати 5% прибутку. Їх планують використати на придбання транспорту, адже як запевняє економіст, у підприємстві катастрофічно не вистачає спеціального автотранспорту.

Варто зазначити, попередні тарифи були затверджені у 2014 році. Водночас нові розрахунки розроблені згідно витрат у 2015 році.

Зокрема заїзд приватного автотранспорту залишилося без змін, а саме 5 грн. Водночас завезення матеріалів для установки однієї надмогильної споруди підняли до 75 грн. з 22 грн. До слова вони не змінювалися з 2008 року.

Як зазначила Наталія Дехтяр, зміна тарифу на завезення матеріалів викликана збільшенням посадових окладів працівників кладовища, зменшенням відрахувань в бюджет від заробітної плати, зменшенням адміністративних витрат і необхідністю проведення нагляду за станом прилеглої території і намогильних споруд після закінчення робіт.

Новинкою є влаштування квітника на кожному місці подвійного поховання.

“Введення тарифу на послугу “Встановлення квітника на місці подвійного поховання” викликано тим, що є великі проблеми з виділенням земельних ділянок під поховання, а при проведенні поховань використовується площа в 1,5 рази більша за рахунок подвійних поховань (броні)”, – зазначає Дехтяр.

Окрім того, зміняться тарифи, що стосуються поховання померлого ручним способом – на 35%, та механізованим способом – на 25%.

1-26

Джерело: versii.if.ua

Читайте також:  Новий кліп про АТО підірвав соціальні мережі України (2016)

Шукайте деталі в групі Facebook