facebook

Санкції ЄС проти Росії будуть збереженні до повного виконання Москвою Мінських домовленостей – зустріч Петра Порошенка, Ангели Меркель та Франсуа Олланда

Петро Порошенко провів зустріч з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Франції Франсуа Олландом під час робочого візиту до Брюсселя. Співрозмовники обговорили питання виконання Мінських домовленостей та політичну ситуацію в Україні.

DSC_5276


Лідери Німеччини та Франції підтвердили, що санкції Європейського союзу проти Росії будуть збереженні до повного виконання Москвою Мінських домовленостей.

Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд висловили занепокоєння погіршенням безпекової ситуації на Донбасі. Сторони підкреслили важливість імплементації Мінських домовленостей. Співрозмовники наголосили на важливості припинення вогню, відведенні російської військової техніки, надання повного і безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всіх місць на окупованих територіях і неконтрольованих ділянок українсько-російського кордону.

Лідери також вказали на важливість проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей відповідно до українського законодавства і принципів ОБСЄ за умови забезпечення безпекового компоненту.

Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд спільно закликали негайно звільнити і повернути до України українського пілота Надію Савченко, яку незаконно утримують у російській в’язниці.Троє лідерів наголосили на важливості звільнення усіх заручників, що передбачено Мінськими домовленостями.

Канцлер Німеччини та Президент Франції підтвердили незмінність політики Євросоюзу щодо невизнання окупації Криму Російською Федерацією.

Ангела Меркель та Франсуа Олланд також висловили підтримку українським реформам.

Джерело: president.gov.ua

Читайте також:  ОБСЄ: Обидві сторони порушують мінські домовленості в районі Широкиного

Шукайте деталі в групі Facebook