facebook

Кремль готується до “виборів” в ОРДЛО – біженців відловлюють і повертають на Донбас!

На українських біженців почали полювання у метро Москви та Санкт-Петербурга. У кого немає дозволів на роботу та проживання – відловлюють і розміщують в спеціальних таборах для повернення на територію України. Таким чином Кремль має намір підняти чисельність своїх прихильників на так званих «виборах» місцевої адміністрації ОРДЛО. Про це та гуманітарну катастрофу на окупованому Донбасі йдеться в публікації R



adioSvoboda.

Нещодавно у Торезі відсвяткували Масляну. Прощена неділя – це християнське свято, коли ми прощаємо одне одного й чекаємо на примирення навіть зі своїми ворогами. Так воно повинно бути для тих, хто вірує в Бога та Добро, але в реальності примирення та прощення не видно.

Навпаки, росте конфронтація, знову чутно постріли гармат та систем залпового вогню на полігоні під Торезом і на лінії зіткнення. Замість гуманітарних конвоїв з РаSSєї через місто їдуть нові воєнні машини та військові. Люди, які сподівалися на мир і пережили важку зиму, з острахом чекають нового етапу «русскай вєсни».

Хронічні затримки з виплатою заробітної плати серед робітників та шахтарів Тореза (платять відсотки за листопад 2015 року), жалюгідні за розміром зарплати вчителів та вихователів, жебрацькі пенсії за курсом 2 рублі до 1 гривні призводять до низької купівельної спроможності населення. Товари за високими цінами мало хто може купити. Тому, якщо глянути на полиці магазинів та ряди базарів, в «ДНР» – продуктовий рай, а на практиці люди голодують.

Є випадки, коли надлишок нереалізованих запашних ковбас, копченого сала, овочів підприємці намагаються доставити у Ростовську область. Але на кордоні пильні прикордонники РФ конфіскують цю смакоту й знищують в ямах, пересипаючи хлором. Для фіскальних органів, митниці, епіднагляду, фітоконтролю «ДНР» і «ЛНР» не існують. Нема документів з українським тризубом – нема і доступу продуктів у РаSSєю.

Лютневі відлиги змінилися теплими днями березня. Жінки з промерзлих домів вибралися в городи, прибирають біля будинків уздовж розбитих вщент, колись асфальтованих, доріг. Повз них туди-сюди проносяться ваговози з вугіллям з «дірок», з порізаним на металобрухт обладнанням колись працюючих заводів та фабрик. Хтось сподівався на високі російські пенсії чи навіть на повернення у часи СРСР? Не вийшло. Прийшла гуманітарна катастрофа, якої ніхто не чекав.

Багато переселенців повертаються на окуповані території. Існує політична тенденція витіснення біженців з території РаSSєї назад в Україну. Розповідають, що на них полюють у метро Москви та Санкт-Петербурга, перевіряючи документи – дозвіл на роботу та проживання. Порушників відловлюють і розміщують в спеціальних таборах для повернення на територію України. Кількість рейсів автобусів Донецьк – Москва, що прямують через Торез, зросла у кілька разів. Показово те, що на Москву вони йдуть майже порожні. У зворотному напрямку – переповнені.

Нещодавно у засобах масової пропаганди «ДНР» з’явилася інформація про те, що чисельність населення Донецька нібито досягла довоєнного рівня – 900 тисяч. Пояснити цей приріст населення можна тим, що Кремль має намір підняти чисельність своїх прихильників на так званих «виборах» місцевої адміністрації ОРДЛО (окремих районів Донецької та Луганської областей). Повертаючись у такі бажані для них домівки, люди стикаються з проблемами дедалі більшого безробіття. На 1 робоче місце претендує 10 безробітних. Нема роботи – нема за що жити та їсти. І це знову веде до збільшення масштабу гуманітарної катастрофи.

Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/article/27621706.html

Читайте також:  Чому португальські чоловіки готові на руках носити українок!

Шукайте деталі в групі Facebook