facebook

Турецькі ЗМІ: кремлівський окупаційний режим привів півострів до плачевного стану

Після двох років окупації Криму путлерівською бандою, кримськотатарське і українське населення півострова знаходиться в темному періоді своєї історії. Про це повідомляє турецький портал “Агентство Анадолу”.

Економічна криза, гоніння кримськотатарського населення, гонка озброєнь на Чорному морі привело півострів до плачевного стану.


Після формального оформлення статусу Криму почалися гоніння на корінне населення півострова. За справу взялася прокуратура окупаційного режиму. Прокуратура насамперед заборонила в’їзд на півострів лідерів кримськотатарського народу та інших громадських діячів.

У відповідь на це кримськотатарські активісти почали громадянську блокаду Криму. На півострові посилилася економічна криза, почали зростати ціни на продовольчі товари і послуги.

Тим часом, РаSSєя продовжувала політику озброєння Криму. Кількість російських військових зросла з 40 до 80 тисяч. Всі засоби масової інформації, що належать кримським татарам, були закриті.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у розмові з кореспондентом агентства «Анадолу» розповів про стан півострова після двох років після окупації.

«Торгівля з окупованими територіями незаконна. Ми почали блокаду Криму з серпня минулого року. Деякі бізнесмени не хотіли з цим змиритися, але ми не пропускаємо їх товари. Ми повернули близько 400-500 вантажних машин з товарами для Криму. Ясно, що деякі люди залишилися незадоволеними, так як не можуть заробити на цьому. Але всі повинні знати: Торгівля з окупованими територіями незаконна».

Джемілєв вважає, що Україна не повинна годувати російських бандитів: «Більше 85% електроенергії, 80% води, 70% продуктів в півострів надходили з материкової України. Цими благами користуються окупанти. Ми ж не збираємося годувати окупантів».

Він зазначає, що останнім часом тиск на корінне населення півострова тільки зростає.

«Окупаційний режим продовжує політику, розпочату в 1783-му році царицею Катериною. З тих пір сотні тисяч кримських татар змушені були переселитися в Османську державу. Кримських татар позбавив землі, будинків, вони були заслані в степи Середньої Азії, де більше половини загинули від голоду і хвороб. Ця політика продовжується і сьогодні».

Також він торкнувся питання заборони Меджлісу кримськотатарського народу: «Меджліс кримськотатарського народ не підпільна і не терористична організація. Це парламент нашого народу. Заборона на діяльність Меджлісу ставить під загрозу життя всього нашого народу».

Мустафа Джемілєв у кінці свого інтерв’ю подякував Туреччині і турецькому народу за підтримку праведної справи кримськотатарського народу. На його думку, розвиток україно-турецьких відносин йде на користь обом країнам.

Джерело – http://aa.com.tr/ru/540670

Читайте також:  Сексапільна франківська модель засвітилась у колі відомого київського мачо (фото + відео)

Шукайте деталі в групі Facebook