facebook

Чи є щасливі місця в Україні? Дізнайся за допомогою Map Me Happy!

Економічні кризи, голодні страйки і військові атаки – ось куди Новини Google направлять вас, якщо ввести запит «Україна» в поле пошуку. Такі суворі описи навряд чи зможуть переконати когось зібрати валізи і відправитися у відпустку в Україну. Іноді навіть самі місцеві жителі задаються питанням: а чи варто їхати в столицю країни або яке-небудь інше велике місто України, щоб провести вихідні і подивитися визначні пам’ятки.

Але в даний час група волонтерів з багатьох країн світу працює над створенням онлайн-карти місць України, де люди зможуть відчути себе безмірно щасливими.

Ідея Map me happy



полягає в тому, щоб допомогти як місцевому населенню, так і туристам закохатися в Україну заново і познайомити їх з цікавими архітектурними об’єктами і пейзажами країни.

Творці нової інтерактивної карти переконані, що обстановка в Україні не настільки погана, як можна припустити за новинними заголовками. Незважаючи на те, що східні регіони насправді залучені в збройний конфлікт з Росією, сама країна така велика (Україна посідає друге місце по території серед країн Європи), що люди, які проживають в західних і центральних регіонах, навряд чи відчувають цю напругу . Таким чином, щоб допомогти туристам і місцевим жителям вибрати, де можна відпочити і зарядитися позитивною енергією, на світ з’явилася карта Map me Happy.

«Map Me Happy – це результат об’єднання інтересів географів і архітекторів. Нас дуже заворожує довкілля міста та її вплив на соціальні взаємодії між людьми. Для нас місто – це не тільки нерухомість, будівлі, інфраструктура, виробництво або результат архітектурного проектування. Місто – це тисячі неповторних емоцій і відчуттів, які асоціюються у людей з ним», – діляться організатори проекту.

Читайте також:  Набув чинності Порядок проведення НМТ у 2024 році

Ця карта, по суті, являє собою краудсорсингову платформу [прим.: краудсорсинг від англ. crowdsourcing, crowd – «натовп» і sourcing – «використання ресурсів», тобто залучення через інтернет великих груп людей для вирішення будь-яких проблем], яка дозволяє будь-якому зареєстрованому користувачу відзначати щасливі місця по країні. Зараз на мапі відзначено 328 місць, і це число зростає кожен день. Користувачі також можуть шукати місця, використовуючи такі критерії пошуку, як «роздуми», «звукові відчуття», «візуальні відчуття», «нюхові відчуття» і «тілесні відчуття». Завдяки цьому можна знайти щасливі місця, відповідні будь-якого з цих п’яти почуттів, яке користувач хоче відчути.

Цей проект був запущений всього лише місяць тому, тому творці активно залучають всіх приєднатися до проекту і додавати більше щасливих місць на карту. Для цього користувачам необхідно заповнити невелику форму для реєстрації або авторизуватися за допомогою облікового запису Facebook.

Даний спільний проект був створений Анастасією Пономарьовою, урбаністом з України, і географами з Румунії, Німеччини та Нідерландів за сприяння програми TANDEM – Cultural Managers Exchange.

Джерело – https://ru.globalvoices.org/2016/03/19/47434/

Шукайте деталі в групі Facebook