facebook

Інформації про наявність українців серед жертв вибухів у Брюсселі немає – МЗС України

У МЗС України не надходила інформація щодо наявності українців серед жертв серії вибухів у Брюсселі, повідомляє департамент консульської служби МЗС України на офіційній сторінці у Facebook.

42_main_ukr


“Станом на 18:30 сьогодні, інформації щодо наявності громадян України серед жертв серії вибухів в м.Брюссель до МЗС‬ України не надходило. Посольство України в Бельгії постійно відслідковує ситуацію та перебуває у контакті з Кризовим центром МЗС Бельгії та бельгійськими правоохоронними органами на предмет можливої наявності серед постраждалих громадян України”, – йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначають, що за інформацією представників бельгійського кризового центру, попередні дані щодо громадянства загиблих і постраждалих в результаті цих трагічних подій будуть оприлюднені у середу вранці, 23 березня.

“За наявною інформацією, повітряний рух у міжнародному аеропорту Брюсселя буде залишатися закритим принаймні до 12:00 23 березня. Прохання до громадян України, рідні або знайомі яких знаходяться у Брюсселі й досі не вийшли на зв’язок, повідомити про це на “гарячі лінії” МЗС України”, – сказано у повідомленні департаменту консульської служби МЗС.

У вівторок, 22 березня, в аеропорту Брюсселя сталося кілька вибухів. Також, вибух прогримів на станції метро Маальбек.

Серія терактів в Брюсселі забрала життя 34 людей. Проколо 200 отримали поранення.

У соцмережах почали з’являтися перші знімки з місця події, на яких видно, як з входу на станцію валить густий дим.

Терористична організація Ісламська держава взяла на себе відповідальність за серію терактів в Брюсселі.

У Бельгії оголошено триденний траур.

Джерело: http://nv.ua

Читайте також:  Теракт у Лондоні: Поліція розповіла нові подробиці(фото+відео)

Шукайте деталі в групі Facebook