facebook

У Держдепі США назвали вирок Савченко кричущою неповагою до принципів справедливості

Американські дипломати знову закликають владу РФ негайно звільнити Савченка та інших незаконно затриманих осіб.

215587


Вирок, яким Надія Савченко засуджена на 22 роки позбавлення волі, демонструє кричущу неповагу до принципів справедливості і суперечить зобов’язанням Росії в рамках мінських домовленостей. Про це йдеться в заяві представника Держдепартаменту США Джона Кірбі, опублікованій на сайті відомства.

“Протягом майже двох років Росія незаконно утримувала Савченко за звинуваченнями, які насправді не мають жодних підстав. Савченко заслуговує того, щоб повернутися додому до своєї сім’ї і друзів і приєднатися до своїх колег у Верховній Раді у побудові кращого майбутнього для своєї країни. Ми знову закликаємо Росію негайно звільнити Савченко та інших незаконно затриманих осіб”, – сказано в заяві.

22 березня Савченко засудили до 22 років колонії загального режиму і штрафу до 30 тис. руб. за незаконний перетин кордону. Українку звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів під Луганськом в червні 2014 р. При цьому у рахунок покарання Савченко віднесено її перебування під вартою з 30 червня 2014 р. Таким чином, льотчиця повинна провести в колонії 20 років.
Савченко заявила про намір відновити сухе голодування в день вступу в силу вироку щодо неї – 6 квітня 2016 р.
Джерело: http://ua.112.ua
Читайте також:  Вже завтра розпочнеться оголошення вироку Надії Савченко

Шукайте деталі в групі Facebook