facebook

Пляшка горілки подорожчає до 74 гривень

663131


Збільшення акцизу на лікеро-горілчані вироби на 50% та зростання вартості спирту майже на 19% призведе до подорожчання пляшки горілки об’ємом 0,5 л до 74 грн.

Про це йдеться у прес-релізі компанії Nemiroff.

“З 1 березня акциз на лікеро-горілчані вироби збільшився на 50 відсотків. У квітні вартість спирту для їх виготовлення підвищиться ще майже на 19 процентів”, – нагадали у компанії.

“Виробництво пляшки об’ємом 0,5 літрів на заводі легальної компанії коштує 17,94 гривні. Раніше розмір акцизу становив 14,21 гривні, зараз – 21. Додаємо податок на додану вартість 20 відсотків або 7,82 гривень. Далі – витрати на логістику -15 процентів і роздрібні націнки – до 30 процентів, що підвищує вартість пляшки до 70 гривень”, – йдеться у прес-релізі.

У компанії наголосили, що саме за таку ціну покупець зможе придбати гарантовано якісний напій.

“Крім того, на вартості горілки позначиться подорожчання сировини, яке Укрспирт анонсує з 1 квітня. Підприємство пояснює такий крок зростанням видатків на закупівлю зерна на 30 відсотків, а саме на нього припадає 60 процентів собівартості продукції”, – повідомляє прес-служба.

Крім того, стверджують в Укрспирті, витрати на електроенергію збільшилися на 15%.

“З квітня вартість декалітра спирту класу Люкс становитиме 285 гривень із ПДВ, що на 18,75 відсотків більше поточної ціни”, – йдеться у прес-релізі Укрспирту.

Як наголошується, вартість сировини для виробництва пляшки горілки об’ємом 0,5 л зросте з 12 до 14,25 грн. Таким чином, ціна пляшки на заводі уже у квітні перевищить 20 грн.

“Плюс акциз 21 гривня, плюс 20 відсотків ПДВ. Потім знову враховуємо логістичні витрати (15 процентів) та роздрібні націнки (до 30 відсотків). Звідси, мінімальна ціна якісного напою зі спирту класу люкс сягатиме 74 гривень”, – зазначили у компанії.

Читайте також:  ЄС передумав відкривати кордони, українці залишаться невиїзними - скільки триватиме заборона

Раніше повідомлялося, що з квітня ціна за декалітр спирту класу люкс становитиме 285 грн з урахуванням ПДВ (+ 18,75% до теперішньої ціни).

Джерело: versii.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook