facebook

ІНСТАЛЯЦІЮ “ХРЕСНА ДОРОГА” В ЦЕНТРІ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА РОЗТРОЩИЛА ПСИХІЧНО ХВОРА ЖІНКА

Як повідомляла раніше Фіртка, вчора вранці, 24 березня, в центрі Івано-Франківська розтрощили інсталяцію “Хресна дорога”.



1422400_10207231349234568_4697174886274589751_n

Як стало відомо “Репортеру” шопку розбила психічно хвора жінка, яка того дня також встигла напасти на декількох перехожих перш ніж її знайшла поліція.

Як повідомив очевидець події франківець Андрій, який згодом і викликав поліцію,  того дня вранці, близько 8:30, шопку розтрощила психічно хвора жінка, яка в центрі Івано-Франківська  нападала на перехожих. В руках вона мала кульок з битим склом, яким вдарила жінку в обличчя. Потім з тим кульком кинулася на перехожого, який ішов їй назустріч. Чоловікові вдалося уникнути удару, він вибив у неї кульок і відштовхув нападницю. Поки вона оговталася, чоловік пішов геть.

 

“Вона дуже сильно сперечалася. Знаєте, всі психічно хворі мають силу. Тому вона швидко встала, і дістала з рукава куртки щось схоже на ніж, але замотане в кульочку. Склалося враження, що вона хотіла вдарити чоловіка тим ножем. Але вона швидко втратила його з поля зору. Тоді їй щось знову зайшло в голову, і біля катедри вона вдарила старшу жінку в лице і в живіт. А потім як ні в чому не бувало, пішла собі далі”.

 

Психічно хвора жінка спробувала зайти в медуніверситет, звідки охорона її виставила. Очевидець Андрій подзвонив на 102 і за проханням чергового поліцейського слідував за жінкою, поки патруль не знайшов її  на вулиці Чорновола.

 

“По дорозі жінка плювала людям в обличчя, била в спину перехожих. Коли поліція приїхала, виявилося, що вона психічно хвора, інвалід I групи, сама живе з мамою. Коли запитав, що поліція буде з нею робити, мені відповіли, що жінка є неосудною. Але, вважаю, що треба розбиратися. Якщо у неї справді був ніж, вона могла когось ним ранити.”

 

Читайте також:  Вандали поламали дорожні знаки біля франківського універмагу

В патрульній поліції Івано-Франківська підтвердили, що такий випадок дійсно стався. Жінку патрульні знайшли у її ж помешканні на вулиці Чорновола, де вона проживає зі старенькою мамою. Мама пояснила, що жінка психічно хвора. По цьому випадку патрульні склали рапорт і передали її в міський відділ поліції.

 

Скло, за яким зберігалися об’єкти композиції “Хресна дорога”, було каленим.  Загальна ватрість проекту – 10 тисяч доларів. Інсталяцію створив франківський митець Ярема Стецик. За задумом автора, упродовж року інтерактивна шопка виконує ще й роль символічної каплички. Сьогодні вранці пошкоджене скло забрали, шопку закрили поліетиленовою плівкою. А станом на 17 годину стало відомо, що скло  композиції “Хресна дорога” вже відновлевно.

 

“Людський арт. В кожного своя хресна дорога”, – прокоментував цей випадок Ярема Стецик. Фото розбитої, а потім і відремонтованої інсталяції він виклав у Фейсбук.

Джерело: http://firtka.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook