facebook

У Кишиневі пройшов мітинг за об’єднання з Румунією

В Кишиневі (Молдова) 25 березня відбувся марш прихильників об’єднання з Румунією.

romaniamoldova

За оцінками поліції, в мітингу взяли участь близько 8 тисяч осіб.

Колона людей пройшлася маршем від скверу біля театру Опери та Балету до залізничного вокзалу, де акція завершилася концертом місцевих виконавців, інформує “РБК-Україна



”.

Наголошується, що марш минув без пригод, за винятком невеликої словесної перепалки учасників з декількома ідейними противниками об’єднання.

В цей же час на вулиці Кишинева вийшли супротивники об’єднання двох країн.

“Ми засуджуємо дії уніоністів, які закликають до ліквідації Молдови”, – заявив керівник руху “Воєвод”, що виступає проти об’єднання Молдови і Румунії, Миколу Паскару.

Нагадаємо, що 12 лютого національна ліберальна партія Румунії президента Клауса Йоханніса, заявила про те, що приєднання Молдови має стати головним пріоритетом зовнішньої політики країни і це має обʼєднати всі політичні сили.

Довідка: Згідно з проведеним у 2006 році опитуванням 51 % румунів підтримують об’єднання з Молдовою, але 21 % виступають проти. У той же час 48 % жителів Молдови бажали б отримати громадянство Румунії. Попри це, румунське громадянство мають близько 100 тис громадян Молдови. У Молдові наразі є партії, що підтримують рух. Також у країні є партії, що виступають за вступ Молдови до Європейського Союзу, але як окремої від Румунії держави.

Джерело: http://ipress.ua

Читайте також:  Екс-президента Єгипту стратять

Шукайте деталі в групі Facebook