facebook

РаSSєя ігнорує норми міжнародної поведінки та напряму здійснює управління “ДНР” і “ЛНР”!

Кремль не виконує умов перемир’я на Донбасі, заявив міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хеммонд. Про це повідомляє Deutsche Welle.



Останнім часом спостерігається регрес у врегулюванні ситуації на Сході України, вважає він.

Домовленості щодо перемир’я на Донбасі не виконуються з боку росії. Про це у середу, 30 березня, заявив Хеммонд під час свого візиту до Грузії.

За словами глави британського зовнішньополітичного відомства, останнім часом ситуація в регіоні погіршилася. “Упродовж кількох останніх місяців ми скотилися назад через дедалі частіші порушення умов перемир’я”, – наводить слова британського урядовця агенція Reuters.

Водночас Хеммонд наголосив, що росії слід надати пропозиції щодо “Сирії після Асада”, аби завершити конфлікт у цій близькосхідній країні. У ході візиту глава МЗС Великобританії також заявив, що Москва становить глобальну загрозу, адже її політика йде усупереч світовим правовим нормам.

“Росія ігнорує норми міжнародної поведінки та порушує правила міжнародної системи. Це – виклик та загроза всім нам”, – сказав він, відповідаючи на питання, чи становить РФ небезпеку для таких колишніх радянських республік СРСР, як Грузія та країни Балтії.

Редакція німецької газети Bild має у своєму розпорядженні документи, які доводять, що РФ має повний політичний та економічний контроль над сепаратистськими областями Східної України. Результати журналістського розслідування опубліковані на сайті видання.

Згідно з протоколом засідання Міжвідомчої комісії з надання гуманітарної підтримки постраждалим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей України у Держдумі РФ від 23 жовтня 2015 року, реальне управління сепаратистськими територіями розділено між шістьма робочими групами п’яти російських міністерств. Копію протоколу мають журналісти редакції Bild.

Тіньовий уряд Донбасу контролює як податкові збори та фінанси, так і відновлення інфраструктури, громадський транспорт, а також торгівлю енергоресурсами, створення ринку електроенергії на Донбасі тощо. Таким чином, стверджує видання, сепаратистські регіони послідовно розглядаються як суверенна російська територія.

Серед тих, хто входить у цей тіньовий уряд, вказані віце-прем’єр уряду РФ Дмитро Козак, заступник міністра економічного розвитку РФ Сергій Назаров, заступник міністра фінансів РФ Леонід Горнін. Діяльність тіньового уряду курує ФСБ, йдеться у журналістському розслідуванні.

На думку журналістів, якщо серйозно ставитись до змісту документів, то мінські домовленості можна вважати такими, що провалились, а політичне керівництво так званих “ДНР” і “ЛНР” – не більш ніж маріонетками Кремля. РаSSєя давно розробила власний план управління сепаратистськими областями Донбасу. Будь-які вибори у цьому регіоні не матимуть жодного сенсу, оскільки реальна влада знаходиться у Москві, а не у тих, кого обирають і обиратимуть мешканці Донбасу, йдеться в опублікованому матеріалі.

Джерела:

– http://dw.com/p/1ILdk

– http://dw.com/p/1IMPB

Читайте також:  Бойовик банди Дрьомова розповів, як “сєпари” грабували та катували мирних мешканців

Шукайте деталі в групі Facebook