facebook

Порошенко розповів, коли вирішиться політична криза в Україні

209433

Президент України Петро Порошенко у ході форуму “Боротьба України за волю, яка триває” в будівлі Конгресу США заявив, що очікує виходу з політичної кризи в країні до кінця цього тижня, передає “Інтерфакс-Україна”



.

“Вихід з політичної кризи, швидше за все, буде знайдений на цьому тижні”, – сказала глава Української держави, виступаючи перед присутніми.

Порошенко висловив надію, що на поточному тижні Верховна Рада зможе вивести країну з цієї кризи. “Я наполягаю на чітких принципах формування нового уряду і коаліції в парламенті”, – сказав він.
Президент висловив впевненість, що програма нового уряду повинна ґрунтуватися на зобов’язання перед МВФ в рамках угоди про асоціацію Україна-Європейський Союз, а також включати боротьбу з корупцією і реалізацію Мінських угод.

За словами Порошенка, урядова криза в Україні є ще одним викликом, що стоїть перед країною, однак він ще й шансом. “Ми повинні вийти з нього більш стійкими до зовнішніх та внутрішніх потрясінь”, – підкреслив він.

Як повідомлялося, 24 березня фракція “Блок Петра Порошенко” висунула спікера парламентуВолодимира Гройсмана на пост прем’єр-міністра, мотивуючи це тим, що він фахівець з децентралізації. За пропозицією БПП, у разі підтримки Гройсмана за НФ залишається посаду спікера.

Раніше Гройсман назвав прізвища людей, які, на його думку, можуть якісно працювати в уряді. Це Юлія Ковалів, Іван Міклош і Максим Нефьодов.

Президент України Петро Порошенко закликав вирішити кризу до 29 березня. Глава фракції БПП говорить, що якщо криза не буде вирішено на цьому тижні, то країна повинна йти на дострокові вибори.

Джерело: http://ua.112.ua

Читайте також:  Субсидії в Україні: уряд змінив правила нарахування

Шукайте деталі в групі Facebook