facebook

У Франківську назріває “сміттєвий” бунт?

Міський виконавчий комітет вирішив підняти для перевізників вартість захоронення побутових відходів, але залишив чинними тарифи для населення за вивіз сміття.

1317624103_original-13025200001


Міський виконавчий комітет вирішив підняти вартість захоронення твердих побутових відходів на міському звалищі у Рибному. КП “Полігон” вимагало встановити тариф на рівні 1,4 грн в розрахунку на одного мешканця, однак виконком погодив 1,19 грн. Це вдвічі більше, ніж було досі. Однак тариф для населення виконком підвищувати відмовився.

Відтак, підприємствам, що займаються вивезенням сміття, доведеться платити більше за послуги КП “Полігон”. З чинним тарифом, кажуть, підприємці, вони залишаться в суцільних збитках. “Це просто бєспрєдєл”, – прокоментував для КУРСу рішення виконкому один із підприємців.

Нагадаємо, підприємства, що займаються вивезенням ТПВ у місті, вимагали від влади підвищити тарифи до економічно обгрунтованих. Тарифи на вивезення побутових відходів для населення, яке обслуговує ДП “Автоколона 2222?, пропонували підняти з 5,86 гривень на місяць до 9,26 гривень з однієї особи. Для абонентів “АТП-0928? – з 6,47 гривень до 9,41 гривень за місяць з однієї людини. У разі ігнорування їхніми вимогами підприємці натякнули на можливість страйку.

Члени виконкому також не виключають огорлошення нового конкурсу на вивіз сміття. Підприємці припускають, що влада такими діями намагається “протягнути” якісь “свої” фірми.

джерело versii.if.ua

Читайте також:  В Івано-Франківську теща нанесла зятю удар сокирою

Шукайте деталі в групі Facebook