facebook

Росія знизила ціну газу для України у другому кварталі 2016 року

Ціна нижче ціни I кварталу, але з квітня припиняє діяти знижкаю.

188178


Росія знизила ціну газу для України у другому кварталі 2016 року. Як заявив глава Міненерго РФ Олександр Новак, ціна на російський газ для України в II кварталі становитиме менше ніж 180 дол. Про це повідомляє “Інтерфакс”. Інформацію також підтвердили в “Газпромі”.

Зазначимо, що зазначена ціна нижче ціни I кварталу, але з квітня припиняє діяти знижка.

У першому кварталі діяла ціна 212 дол. за 1 тис. куб. м з урахуванням знижки в 17 доларів. Росія вирішила не продовжувати її дію з II кварталу.

Вчора в “Нафтогазі” заявили, що Україна не буде відновлювати закупівлю газу у ВАТ “Газпром” з 1 квітня 2016 року. Аргументували тим, що ціна , запропонована “Газпромом”, вища ніж у європейських постачальників. При цьому в компанії заявили, що залишаються відкритими до переговорів щодо приведення умов закупівлі російського газу до ринкових.

Нагадаємо, НАК “Нафтогаз” припинив закупівлю газу у ВАТ “Газпром” 25 листопада 2015 року з урахуванням зниження цін на газ на європейському ринку. Домовленості між “Нафтогазом” і “Газпромом”, які визначають перехідні умови закупівлі російського газу, діяли до кінця березня 2016 року. Однак “Нафтогаз” не здійснював закупівлю газу і в I кварталі, тому що ціна, запропонована російською стороною на цей період, була неконкурентною порівняно з вартістю газу, закупленого з європейського напрямку.

За інформацією “Нафтогазу”, станом на 31 березня 2016 року Україна не імпортувала газ з Росії протягом 125 днів, у тому числі, вперше, протягом трьох зимових місяців.

Джерело: http://ua.112.ua

Читайте також:  "До 63 або 65 років": українських пенсіонерів за пару тижнів очікують радикальні зміни, кого торкнеться нововведення

Шукайте деталі в групі Facebook