facebook

СБУ спіймала розвідгрупу ЗСУ, що перейшла на бік бойовиків

Співробітники Служби безпеки України затримали членів однієї з розвідгруп Збройних сил України, які вирішили перейти на сторону терористів. Їхній командир виявився агентом російських спецслужб.

50118cb8c6420dbece7063ff9a3362761459613075



Про це повідомив прес-центр СБУ, новину передає «Преса України».

Як зазначається, працівники СБУ викрили серед українських військових агента терористів, який був призначений командиром розвідувальної групи ЗСУ, що базується безпосередньо на лінії розмежування.

Перебуваючи на цій посаді, агент за допомогою мобільного зв’язку чи під час особистих зустрічей з бойовиками передавав їм інформацію про розташування бойових позицій своєї частини та місця виконання завдань розвідгрупами ЗСУ.

Крім того, агент за завданням російських кураторів вербував військовослужбовців своєї розвідгрупи перейти на бік терористів. Як виявилося, за це йому обіцяли «підвищення на службі у міністерстві оборони ДНР», а також забезпечення квартирою або будинком.

Перед виходом на бойове завдання командира та членів цієї розвідгрупи було затримано працівниками СБУ. Це вдалося зробити завдяки сприянню керівництва військової частини.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтями про створення терористичної групи чи терористичної організації, готування до злочину та дезертирство. Самі військові наразі утримуються під вартою.

Джерело: http://uapress.info

Читайте також:  Карантин в Україні посилять: що вирішили на нараді в Зеленського

Шукайте деталі в групі Facebook