facebook

ПРИКАРПАТСЬКИЙ НАРДЕП ВВАЖАЄ, ЩО ПОСАДУ ПРЕЗИДЕНТА В УКРАЇНІ ПОТРІБНО СКАСУВАТИ

Необхідно внести зміни до Конституції, які б запровадили в Україні парламентську республіку на чолі з прем’єр-міністром.

posadu-prezidenta-v-ukrajini_1114_s6


Про це заявив народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко в ефірі програми “Позиція” на телеканалі “Рада”.

Нам треба багато законів ще приймати. В тому числі закон про імпічмент має бути ухвалений, тому, що це пряма вимога Конституції. Не стосовно діючого Президента, а стосовно президентів майбутніх“, — заявив Дерев”янко.

Він також вважає необхідним скасувати недоторканість і депутатів, і суддів, і Президента.

Ми, як партія “ВОЛЯ”, виступаємо за те, щоб  була ініційована зміна до Конституції, щоб ми взагалі перейшли до парламентської республіки. Щоб ми статус Президента як такий мінімізували, або його взагалі скасували. Щоб це була повноцінна парламентська республіка з прем”єр-міністром, де вся повнота відповідальності виконавчої гілки влади була б на прем”єр-міністрові“, — заявив депутат.

На превеликий жаль після Помаранчевої революції ми постійно маємо протистояння між цими двома гілками виконавчої влади. І це протистояння ніколи не йде на користь Україні“, — підкреслив парламентар.

Дерев”янко вважає, що було б дуже доречно, щоб парламентарі підтримали таку ініціативу.

Така ініціатива мала б бути також і від Президента. Якби наш Президент зробив такий крок, це для України було б дуже корисно“, — підсумував народний депутат.

Нагадаємо, міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував масштабне розслідування про офшорні компанії, які використовуються впливовими людьми для ухилення від сплати податків.

Серед фігурантів офшорного скандалу міститься і прізвище чинного президента України Петра Порошенка.

Джерело: http://firtka.if.ua

 

Читайте також:  У Калуші мати 39 років не випускала хворого сина з квартири

Шукайте деталі в групі Facebook