facebook

“ВОЛЯ” ВИСТУПАЄ ПРОТИ РОБОТИ ІНОЗЕМНИХ ГРОМАДЯН В УРЯДІ УКРАЇНИ

Партія “ВОЛЯ” не підтримує надання можливості працювати на найвищих державних посадах в Україні особам без українського громадянства.

 volja-vistupaje-proti-roboti_1117_s6



Про це заявив народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко в програмі “ЧЕ” на  24 каналі, коментуючи надання такої преференції екс-віце-прем’єру Словаччини Івану Міклошу.

Пан Міклош працював радником Яресько. Я так розумію, що або не дуже добре радив, або вона його не чула”, — констатував Дерев’янко.

Наша позиція як політичної партії “ВОЛЯ” — категорично проти. Ми проти того, щоб вищі посадові особи не були громадянами України, які мають доступ до державної таємниці, які зобов’язані бути громадянами України“, — підкреслив нардеп.

Нагадаємо, спікер Володимир Гройсман 30 березня вніс в парламент законопроект, який передбачає дозвіл іноземцю до 1 травня 2017 року очолити Міністерство фінансів України без набуття громадянства України терміном на один рік. Як відомо, раніше Гройсман, який претендує на пост прем’єр-міністра, заявив, що хоче бачити у своєму уряді колишнього віце-прем’єра і главу Мінфіна Словаччини Івана Міклоша. Той підтвердив свою згоду за умови збереження словацького громадянства.

Джерело: http://firtka.if.ua

Читайте також:  До 17 тис. гривень: невакцинованих пасажирів хочуть змусити платити штрафи

Шукайте деталі в групі Facebook