facebook

Окупований Крим: вижити за будь-яку ціну!

Показники по заробітній платі в окупованому Криму далекі від рекордних, зате ціни просто збивають з ніг.



Для початку можна згадати слова кримського «Ґобліна» – Аксьонова, який заявив, що плата за життєво необхідні споживчі потреби на півострові на 40 відсотків вище, ніж в Краснодарському краї і в Ростовській області.

Непочесне лідерство при цьому утримують продукти харчування і ліки. «Причина, названа «прем’єром», звучить надзвичайно смішно: спекуляція!», – повідомляє одне з джерел. Гіпермаркети при цьому втрачають покупців, оскільки, не можуть вчасно поповнити запаси дешевої продукції. Нібито з цієї причини в Крим не поспішають заходити великі торгові мережі: «робити бізнес ринковим спритникам зовсім не цікаво», вважає видання.

Рашистська статистика ще за 2015 рік говорить, що середньомісячна зарплата в окупованому Криму склала 17912 рублів (близько 7610 гривень), в Севастополі – 19227 рублів (близько 8169 гривень). Вище середньої зарплати по Україні в 3455 гривень і навіть середньої зарплати по Києву в більше 6 тис. гривень.

Однак, жителі Криму все одно дуже незадоволені, а деякі навіть погрожуть масовими мітингами та протестами.

Виникає питання «Чому?». Тому що «середню температуру» по зарплатах тягнуть вгору доходи силовиків-окупантів: по 30-60 тис.рублыв або 11,5-23 тис.гривень на місяць), яких у Криму ну дуже багато. Потім йдуть чиновники-керівники з окладами більше 20 тис. рублів (7,6 тис. грн). А в приватному секторі зарплати рідко перевищують 15 тис.руб. (5,7 тис.грн).

У цілому, ціни в тимчасово окупованому Криму зросли більше ніж на 49% в минулому році, в Севастополі – на 43,5%. Тоді як по інших регіонах України зростання склало в середньому 34 відсотки.

Особливо помітно в Криму підскочили ціни на алкоголь та тютюн.

Таким чином, часткове підвищення зарплат і пенсій в Криму – не результат зростання економіки півострова і не ефект від припливу приватних інвестицій. Це просто проїдання грошей з бюджету Рашки.

І якщо раптом з бюджетом росії щось трапиться (а з ним незабаром щось станеться!), то це позначиться на всіх кримчанах.

Крім того, не варто забувати ціни, які ростуть просто шаленими темпами!

Джерело: http://economics.lb.ua, http://crimea.vgorode.ua, http://ua.krymr.com

 

Читайте також:  Україна оштрафувала російські компанії, що літали в Крим

 

Шукайте деталі в групі Facebook