facebook

Що зробив Яценюк за час прем’єрства: 10 досягнень

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про складення своїх повноважень.




1397737614-6223-yatsenyuk

Прем’єр-міністр виправдовував свій невеликий рейтинг довіри проведенням непопулярних реформ, які, за словами Арсенія Яценюка, врятували українську економіку.

Разом з тим, нещодавно глава уряду просив потерпіти українців рік-два, щоб відчути позитивний ефект від нововведень. Нагадаємо, Арсеній Яценюк працює на посаді глави уряду з 27 лютого 2014 року. Так які ж реформи вдалося реалізувати Арсенію Яценюку?

Факти ICTV підготували список досягнень прем’єр-міністра України та його команди.

Нова поліція

4 липня охороняти вулиці Києва замість старих міліціонерів вийшла нова поліція, яку набрали з усіх охочих стати правоохоронцем. Згодом, поліцейські почали з’являтися і в інших містах України. Нові поліцейські пройшли кількамісячний курс підготовки, а старих міліціонерів відправили на переатестацію.

Контрактна армія

Підвищено заробітну плату усім військовослужбовцям. Наразі звичайний солдат отримує більше 7 тисяч гривень на місяць. Бійці АТО – отримують додаткові премії. Такі нововведення спричинили різке підвищення інтересу до контрактної служби у лавах Збройних сил України. За останні три місяці контракт із ЗСУ підписало близько 18 тисяч українців.

Електронні держзакупівлі

З’явилась електронна система державних закупівель Prozorro. Ідея реформи полягає в тому, щоб мінімізувати людський фактор під час державних закупівель та зменшити ризики корупції. За допомогою системи можна обрати найбільш якісний товар за найнижчими цінами. За словами Арсенія Яценюка, система цьогоріч зекономить 5 млрд грн держбюджету.

Дефолт, якого не було

На Заході прогнозували неминучий дефолт в Україні в липні 2015 року. Навіть міністр фінансів Наталія Яресько зізналась, можливість такого розвитку подій є. Та робота уряду не дала дефолту прийти в Україну.

Зима без російського газу

Україна вперше в історії пережила зиму без російського газу. Газпром, у свою чергу, тепер пропонує Україні у II кварталі 2016 року купувати 1 тисячу кубометрів газу за 180 доларів.

Читайте також:  Кабінет міністрів дав дозвіл дітям до 16 років подорожувати самостійно

Торгівельні санкції проти РФ

Україна ввела торгівельні санкції проти Росії. З 2 січня 2016 року всі російські товари обкладені митом. Режим вільної торгівлі з Москвою призупинено.

Безвізовий режим з ЄС

Україну протягом багатьох років кормили обіцянками щодо вільного пересування по території Європейського Союзу. Та лише за уряду Яценюка відбулись реальні кроки: Єврокомісія внесе пропозицію щодо безвізового режиму України з ЄС до кінця квітня.

Зростання доходів бюджету

Порівняно з 2014 роком, у період російської агресії на Донбасі та в Криму за минулий рік доходи державного бюджету України зросли приблизно на 50%, доходи місцевих бюджетів – на 40%.

Онлайн-будинок юстиції

Міністерство юстиції перевело свої сервіси для громадян в інтернет. Автоматизована видача документів дозволяє оформити майже будь-яку довідку без черг та не виходячи з дому.

Збільшення середньої зарплати

Середня заробітна плата українців за час нинішнього уряду зросла. Лише за період листопада-грудня ця сума збільшилась на 16,3% та становила 5 230 гривень. Порівняно з листопадом 2015-го та груднем 2014 року зарплата також зросла – на 30,4%.

Шукайте деталі в групі Facebook