facebook

Де взяти “бабло”? Кремль почав “полювання” на “своїх” – власників обленерго Західної України!

Кастян Ґріґарішин” – раSSєйський мільярдер нібито “українського” (в дійсності – “кучмо”-”пластиліново”-”януковОчевого” – ред.)



походження, 13 квітня оголошений в розшук у рамках справи про ухилення від податків на 675 млн.руб. Про це повідомляє “INTERFAKE.RU”.

Як передає кореспондент “Інтерфаксу”, про цей факт заявив слідчий Андрій Пономарьов, відповідаючи на питання Мосміськсуду, де в середу розглядалася скарга на арешт майна “бизнесмЭна”.

“Так, оголошений в розшук”, – сказав слідчий, додавши, що постанови з собою на руках у нього немає.

Крім того, Григоришину пред’явлено звинувачення в організації ухилення від сплати податків у великих розмірах (частина 3 статті 33- частина 2 статті 199 КК РФ).

Слідчий зазначив, що має намір ознайомити захист Григоришина до постанови 14 квітня. Термін слідства у справі продовжено до 8 червня.

Слідство вважає, що Григоришин спільно зі своїм партнером не сплатив податки на суму 674 млн 934 тис. руб. Таким чином, слідство вважає, що бюджету були завдані збитки на зазначену суму.

Довідка: російський бізнесмен Григоришин, уродженець Запоріжжя, який володіє активами на Україні, є основним акціонером ПАТ “Сумське НВО імені Фрунзе”, також володіє 75% акцій найбільшого в Східній Європі виробника трансформаторів “Запоріжтрансформатор” і енергетичними компаніями на Україні. За даними Forbеs, Григоришин у 2015 році займав 75-у позицію в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії зі статком у $ 1,1 млрд.

При цьому, 01.02.2016 ПАТ «Тернопільобленерго», міноритарним акціонером якого є Григоришин, за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укренергоконсалтінг» про консультативні послуги на 2,3 млн грн.

Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

У свою чергу, засновниками фірми «Укренергоконсалтінг» є член наглядової ради «Львівобленерго» Марина Овчиннікова, і голова ревізійної комісії «Прикарпаттяобленерго» Олексій Безуглий. Директором є Олександр Сагура – голова наглядової ради «Прикарпаттяобленерго». З 2011 року компанія виграла тендерів на 15,20 млн. Фірма консультуватиме обленерго з юридичних питань, представлятиме в судах, у Раді оптового ринку електричної енергії, НКРЕКП, міністерствах та Кабінеті міністрів.

Джерела –

http://nashigroshi.org/2016/02/07/firma-top-menedzheriv-surkisa-za-2-miljony-konsultuvatyme-ternopiloblenerho/
http://www.interfax.ru/russia/503595

http://www.theinsider.ua/business/52d550ee60af5/

Читайте також:  Обленерго та облгази можуть повернути у державну власність

Шукайте деталі в групі Facebook