facebook

Рішенням Івано-Франківського суду двох службовців, визнано винними в отриманні неправомірної вигоди

Двох службовців визнано винними в отриманні неправомірної вигоди, призначено покарання – штраф у розмірі одна тисяча п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (еквівалент двадцять п’ять тисяч п’ятсот гривень), з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк два та три роки.

1


Як встановили працівники Управління захисту економіки у Івано-Франківській області, провідний інспектор Івано-Франківського МВ УДСНС України в Івано-Франківській області, вимагав та отримав від місцевого підприємця неправомірну вигоду у сумі 300 доларів США (еквівалент майже вісім тисяч гривень) за надання йому дозвільних документів для здійснення торгівлі піротехнічними виробами.

На час досудового розслідування, відкритого військовою прокуратурою Івано-франківського гарнізону за ч. 1 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди ) КК України, до зловмисника було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю сплати застави в сумі 110 тис. грн.

У другому випадку оперативниками затримано “на гарячому” старшого державного виконавця відділу ДВС Івано-Франківського міського управління юстиції, який вимагав та отримав від місцевого жителя неправомірну вигоду в сумі чотири тисячі гривень за зняття, раніше накладеного, арешту з нерухомого майна останнього.

Також, звертаємо увагу громадян, яким відомо про факти вимагання хабарів посадовими особами або у яких безпосередньо вимагають неправомірну вигоду, просимо звертатися до працівників управління захисту економіки в Івано-Франківській області за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Б. Лепкого, 28, чи за телефоном 067-927-77-96 або надсилати інформацію на електронну адресу [email protected].

Сектор комунікації ГУ НП України в Івано-Франківській області

за матеріалами УЗЕ в Івано-Франківській області

Читайте також:  Криміногенна ситуація в Івано-Франківській обл. є надзвичайно складною, – Луценко

Шукайте деталі в групі Facebook