facebook

В Івано-Франківську злодії додумались знімати деталі з автомобілів (фото)

Але випадок, який нещодавно трапився з гостями з Польщі, просто шокував своєю зухвалістю і наглістю. Отже, про все по порядку.
Знайомі з Польщі, часто приїжджають на своєму автомобілі «Mercedes-Benz ML» в Івано-Франківськ і, переважно, зупиняються в одному помешканні в новобудові, що розташована на вулиці Вовчинецькій. Цього разу, теж вони були тут у бізнесових справах протягом чотирьох днів. І ось вранці, близько 6-ї години, коли вони зібралися виїжджати додому – в автомобілі виникла, неполадка автоматичної коробки передач. Водій, нічого не підозрюючи, зателефонував кільком знайомим, перевірив те, що можна перевірити самостійно, щоб впевнитися в її справності… але нічого не досягнувши, вирішив, щоб його відбуксирували на одну з провідних СТО міста, яка розташована неподалік.

13020221_1183779364990001_2139689765_n


В ході буксирування, з’явився ще якись сторонній хруст, тому було викликано евакуатор і на СТО автомобіль вже був доставлений у такий спосіб. Вже на станції технічного обслуговування, коли автомобіль було піднято на підйомнику, фахівці поставили діагноз: з автомобіля знято всю задню частину системи відводу вихлопних газів: резонатор, глушник та вихлопну трубу і частину механізму кріплення автоматичної коробки передач…. Сказити, що гість з Польщі та оточуючі були у шоці – це не сказати нічого! Адже все це було знято з автомобіля серед ночі, на стоянці безпосередньо перед під’їздом, де мешканці будинку зазвичай залишають декілька автомобілів…
Певну ясність в справу вніс працівник СТО, за його словами, власник «Mercedes-Benz ML» став жертвою «мисливців за каталізаторами» – з початку року десь три десятки водіїв зверталися на станцію технічного обслуговування з аналогічними проблемами. Б/у каталізатори певні СТО скуповують по ціні від 100 до 300 у.о.
Для довідки, наприклад оригінальний монтажний комплект каталізатора для власників «Mercedes-Benz ML 270 CDI» обійдеться в суму понад 23000 грн…

Читайте також:  Стало відомо, за кого проголосували б франківці на виборах

Як сказав ще один працівник іншої СТО, куди зверталися в пошуку заміни для «втрачених запасних частин», ця «схема крадіжок з автомобілів» нова для Івано-Франківська і була завезена «гастролерами» і, справді, останнім часом набула чималого поширення. Навіть припускає майстер, що такі крадіжки можуть вчинятися й «на замовлення» – під конкретну марку автомобіля.
За час, поки гості з Польщі займалися вирішенням проблем з автомобілем, на місце, де протягом ночі було припарковане їхнє авто, хтось підкинув окремі запасні частини і навіть ключ… (можливо це хтось з власників інших авто виявив ці предмети у себе під машиною, або ж злочинці «повернулися» на місце злочину).

Через обмаль часу та виявлення факту крадіжки вже після того як було покинуто місце скоєння злочину, гості з Польщі не стали звертатися в поліцію але поділилися з журналістами своєю проблемою. Вони вважають, що мешканці міста повинні знати про «нічних майстрів» і в майбутньому проявляти уважність та допомогти в затриманні «на гарячому» таких злочинців.

Джерело: versii.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook