facebook

Журналісти розповіли нові подробиці загибелі прикарпатського майданівця Сергія Дідича

Сотник івано-франківської сотні ВО «Свобода» Сергій Дідич загинув 18 лютого 2014 року – в один із найзапекліших днів протистояння на Майдані. Тривалий час обставини його загибелі були невідомі, а у «Вікіпедії» й досі зазначено: «Помер від розриву гранати».

sd5


Завдяки розслідуванню його дружини Галини та сина Андрія, а також слідства, вдалося з’ясувати — Сергій Дідич насправді загинув від наїзду машини, якою керував також протестувальник з Майдану, Леонід Бібік.

Про ці події докладно розказує другий фільм Анастасії Станко та Ангеліни Карякіної з циклу «Слідами революції: Амністія».

За словами Леоніда Бібіка у той день він сів за кермо «ГАЗу», залишеного кимось біля Маріїнського парку.

У фільмі він розповідає: збирався зупинити наступ «Беркуту» та Внутрішніх військ. Саме тому поїхав на великій швидкості у стрій силовиків, що рухалися по Інститутській. Ті відкрили вогонь – тікаючи від силовиків, на розі Кріпосного та Грушевського Бібік збив насмерть Сергія Дідича. Той, у свою чергу, намагався вирватися з рук бійців «Беркуту» — один із них вдарив Дідича кийком по голові. За словами Галини Дідич, це були останні 10-20 секунд його життя.

Розбираючи епізод загибелі Сергія Дідича, фільм виходить на проблематику так званого «закону про амністію».

Верховна Рада ухвалила його 21 лютого 2014 року — на наступний день після розстрілів на Інститутській. Саме на цей закон посилається у суді водій «ГАЗу» Леонід Бібік.

Він вважає, що не мусить нести кримінальної відповідальності за те, що сталося – каже, це випадковість. Галина Дідич, у свою чергу, переконана – закон ухвалювався з іншою метою.

Кого саме та у яких ситуаціях він мав би захищати — у фільмі «Амністія».

Читайте також:  Вражає! Дівчинка перемогла рак і стала на пуанти

Джерело: .versii.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook