facebook

Веслом по голові: на Бурштинському водосховищі браконьєри побилися з рибоохороною

Обидві сторони конфлікту вважають себе потерпілими: у Галицькому відділку поліції зареєстровані дві заяви про нанесення тілесних ушкоджень.

1


Бійка в рибоохоронній зоні Бурштинського водосховища сталася минулого четверга, 14 квітня, вдень. Того ж дня її учасники подали заяви в поліцію.

“Наші хлопці патрулювали Бурштинське водосховище. Знаєте, як завжди там: один пішов дивитися, чи є сітки, інший стояв на човні біля берега. Я навіть не знаю, яким чудом появилися дві невідомі особи, тепер вони вже відомі – це колишні браконьєри з Коростовичів, на них неодноразово були складені протоколи. І почали шарпатися з нашим інспектором. Пошарпалися, відібрали сітку і втекли, поки той інший інспектор прибіг. Хлопці мені все доповідали в телефонному режимі, бо я був у відрядженні. На місце виїздив мій заступник, він розібрався в ситуації, і хлопці написали заяву в поліцію”, – розповів начальник Івано-Франківської обласної рибоохорони Руслан Чорненький.

Як стало відомо КУРСу від свідків інциденту, двоє чоловіків з села Коростовичі на своєму моторному човні наздогнали човен з рибоохороною. Між працівником рибоохорони, що кермував човном, Ігором Г. та місцевим Володимиром Г. відбулася сутичка.

Відтак обидві сторони конфлікту написали заяви до Галицького відділку поліції про нанесення тілесних ушкоджень.

Працівники рибоохорони звинуватили жителів села Коростовичі в нападі та вилученні і знищенні речових доказів браконьєрства – сіток і риби.

Натомість місцеві жителі закидають працівникам рибоохорони крадіжку домашньої водоплавної птиці.

За версією мешканців Коростовичів, працівники рибоохорони на їхніх очах поцупили кілька качок, які плавали в районі села. Тому вони кинулися за ними. Наздогнали, коли човен з рибоохороною причалив до берега. І коли один кинувся з качками навтьоки, то іншому дістався удар веслом по голові.

Читайте також:  На Рівненщині сталися сутички між здобувачами бурштину та силовиками

Факт удару підтверджений відповідною медико-експертною довідкою, яку рибінспектор додав до своєї заяви.

Коростовичани стверджують, що сіті у рибоохорони не відбирали і не знищували, а сама рибоохорона нібито втопила їх у водосховищі.

А рибоохорона зазначає, що звинувачення у крадіжці качок є цілковитою брехнею.

Свідки інциденту, незаангажована сторона у конфлікті, уточнили, що є ще третя версія того, як розгорталися події. За їхніми словами, жителі села Коростовичі начебто заплатили “данину” за можливість ловити рибу у заборонний період (з 1 квітня – нерестовий період, відповідно дозволений вилов риби однією вудкою з одним гачком з берега, – ред.) працівникам рибоохорони, а ті, незважаючи на “абонплату”, зняли і забрали їхні сітки з уловом. Власне, через це, вважають вони, і виникла бійка. На допомогу рибінспекції на місце події приїздив відомий “активіст” Хімік – франківець Михайло Бойчук.

Наразі дві заяви учасників конфлікту знаходяться на розгляді у дільничній службі, підтвердив начальник Галицького райвідділу поліції. Про це КУРСу повідомили в секторі комунікації Івано-Франківського обласного управління поліції.

Джерело: kurs.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook