facebook

Лукашенко заявив, що не стане “хлопчиком на побігеньках” у Кремля

Білоруський лідер закликав Москву поважати незалежний статус своєї країни.


1

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не дозволить своїй країні перетворитися на маріонеткову державу Росії і закликав російське керівництво враховувати незалежний статус Білорусі.

Дану заяву білоруський лідер зробив 21 квітня в ході свого нового щорічного послання до Національних зборів та білоруського народу. “Я хочу, аби росіяни розуміли, особливо керівництвоРосії, що ми не будемо хлопчиками на побігеньках.

Ми самостійна, суверенна держава, яка живе з вами в одному домі, але має свою квартиру. Нехай маленьку, невелику, але свою квартиру. До речі, це і слова нинішнього президента Росії”, – зазначив він. Читайте також: Лукашенко пригрозив звільняти міністрів, які не можуть виконувати план розвитку Білорусі 21 квітня Лукашенко також заявив про те, що Білорусь готова піти назустріч Росії у продажу Мінського заводу колісних тягачів (МЗКТ), якщо отримає натомість російські нафтові родовища

Як писало видання Wyborcza, Росія намагається втягнути Білорусь в протистояння проти Заходу. Для того вона проводить там навчання і відкриває військові бази. Лукашенко сьогодні в цьому не зацікавлений. Але він залежний від Росії і у нього невеликий вибір.

Джерело: http://dt.ua

Читайте також:  Порошенко в США: Формування нового уряду дозволить Україні отримати третій транш кредиту МВФ - 1 млрд доларів

Шукайте деталі в групі Facebook