facebook

Луценко не хоче бути маріонеткою Шокіна-Севрука

Лідер фракції БПП і ймовірний кандидат на посаду генпрокурора Юрій Луценко стверджує, що через зміни в закон про прокуратуру незабаром генпрокурор буде позбавлений будь-якої влади.

3fb763f-485-lucenko

Про це він заявив у четвер журналістам, повідомляє кореспондент “Української правди”.

Він розповів, що 26 квітня представники Генеральної прокуратури планують обрати Дисциплінарно-кваліфікаційну комісію та Раду прокурорів, яка матиме монополію на зняття і призначення основних посад в Генпрокуратурі.

“Найгіршим є не відмова прийняти закон, який міг зруйнувати монополію прокурорського могильника, а те, що в наступний вівторок відбудеться конференція представників прокуратури, яка має намір обрати Раду прокурорів – з числа нинішніх прокурорів, а також дисциплінарно-кваліфікаційну раду, яка матиме монополію на звільнення і призначення всіх адміністративних посад”, – сказав він.

“Таким чином після вівторка вже будь-який генпрокурор буде неважливим”, – додав Луценко.

Він запевнив, що якщо прокурори отримають монополію у кадрових рішеннях, він відмовиться від можливості перейти працювати у ГПУ.

“Бути декоративним генпрокурором при всевладді генерального могильника, який не допустить змін – хтось піде? Я – ні”, – сказав Луценко.

На запитання журналістів, як можна завадити діям прокурорів, Луценко відповів: “Будемо думати”.

У свою чергу активіст Марина Цапок на своїй сторінці у Facebook написала про цю ж проблему.

“26 квітня віддані Шокіну-Севруку люди розсядуться в крісла, з яких вирішуватимуть, кого брати на роботу і кого звільняти з органів прокуратури. Підбиратимуть людей по своїх мірилах і жоден, навіть найчесніший і найнезалежніший генпрокурор не зможе їм завадити. А ще вони вирішуватимуть, хто буде керувати підрозділами в ГПУ, регіональними та місцевими прокуратурами, навіть хто займе місця заступників Генерального прокурора”, – заявила Цапок.

Читайте також:  На Львівщині пікетуючі українці заблокували кордон

Вона також нагадала про відповідний блог



екс-заступника генпрокурора Віталія Каська на “Українській правді”, який раніше також описував цю проблему.

За словам Цапок, єдиним способом уникнути такому реваншу можна, прийнявши один з двох законів – 4469, який уможливлює призначення Луценка генпрокурором або 4467, який відтерміновує створення цих прокурорських органів до 15 жовтня.

При цьому вона наголосила, що прийняти рішення з цього приводу необхідно не пізніше п’ятниці, оскільки це буде останнє засідання перед 26 квітня, коли прокурори зможуть прийняти свої рішення.

 

Джерело: pravda.com.ua

Шукайте деталі в групі Facebook