facebook

Фінляндці хочуть збудувати на Тлумаччині завод

20 квітня керівники Тлумаччини зустрілися з керуючим справами у країнах Прибалтики та СНД фінляндської корпорації Nordkalk Андресом Рамулем, керівником компанії ТзОВ «Нордкалк Україна» Андрієм Дольним.
3


Товариство з обмеженою відповідальністю «Нордкалк Україна» є дочірньою компанією фінляндської корпорації Nordkalk і планує здійснювати розробку вапнякових родовищ та будівництво заводу з переробки вапнякової суміші на території Братишівської сільської ради. Ця корпорація з понад столітньою історією існування займається будівництвом кораблів, виробництвом радіаторів, розробкою вапнякових родовищ. Інвестиційні проекти з розробки вапнякових родовищ Nordkalk реалізує в Естонії, Польщі, країнах СНД.

Село Братишів стало першим в Україні, де компанія планує здійснювати розробку родовища вапняку. Геологічні розвідки на території Братишівської сільської ради виявили значні поклади цієї гірської породи високої якості. Вапняковий порошок, який виготовлятимуть із добутої сировини, використовують для очистки води, газу, під час виробництва цукру, скла, та найбільший попит на ринку збуту України він матиме в галузі агропромислового комплексу (вапнування ґрунтів).

Під час зустрічі обговорено умови реалізації даного інвестиційного проекту на території Братишівської сільської ради. Зазначалося, що у травні цього року в селі відбудуться громадські слухання щодо надання дозволу на розробку вапнякового родовища. За результатами слухань розроблятиметься стратегія подальшої співпраці з інвестором.

Керівники району в свою чергу запевнили представників компанії про всебічну підтримку проекту, який дозволить створити нові робочі місця та наповнювати місцевий бюджет. Сьогодні інвестор, окрім фінансової підтримки розвитку соціальної інфраструктури Братишева, обіцяє допомогти селу з будівництвом водогону задля вирішення проблеми нестачі води.

 

Джерело: blitz.if.ua

Читайте також:  На Прикарпатті горить завод “Карпатнафтохім”

Шукайте деталі в групі Facebook