facebook

Кабмін більш ніж у два рази підвищив зарплати глави АП та секретаря РНБО

Згідно з постановою уряду, з 1 травня глава президентської адміністрації та секретар РНБО будуть отримувати по 18 тисяч гривень.
1

20 квітня Кабінет міністрів України затвердив постанову №304, в якому встановив рівень оплати праці чиновників вищого рангу. Так, з 1 травня, глава Адміністрації президента і секретар РНБО будуть отримувати по 18 тисяч гривень. При цьому, для перших заступників голів цих відомств буде встановлена зарплата в 16 тисяч, а для заступників – в 15 тисяч гривень.

Як повідомляють “Українські Новини”, згідно з даними Державного управління справами, у лютому заробітна плата глави адміністрації АП Бориса Ложкіна склала 7 885 гривень. Точно таку ж суму, за даними апарату РНБО отримав голова ради Олександр Турчинов.

Раніше стало відомо, що своїм останнім розпорядженням на посаді голови Верховної Ради Володимир Гройсман підвищив зарплату депутатам. Заробітна плата народних депутатів з 15 квітня зросла майже в три рази – з 6400 грн (близько 250 доларів) до 17 650 грн. За даними Держстату, середня номінальна заробітна плата українців у лютому 2016 року склала 4585 грн (180 доларів).

 

Джерело: http://dt.ua

Читайте також:  Хто крокує у безодню? Випадок із ув’язненим франківським журналістом Русланом Коцабою

Шукайте деталі в групі Facebook