facebook

Україна увійшла в п’ятірку країн з повним циклом створення літаків, — Президент

Україна увійшла в п’ятірку країн, які мають повний цикл створення власних літаків.

1


Про це повідомив президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Державне підприємство «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка О.Г. Івченка», пише Вголос.

Люди, спеціалісти – найбільший капітал цього підприємства, його гордість і слава, — звернувся Президент до працівників підприємства, зауваживши, що саме завдяки їх праці Україна заслужено вважається однією з небагатьох країн світу, здатних випускати сучасну авіаційну техніку.

Підприємство не стоїть на місці, впроваджує передові технології, демонструє позитивні фінансово-економічні результати і з упевненістю дивиться в майбутнє, — додав Петро Порошенко.

Глава держави відзначив успішну роботу Державного концерну «Укроборонпром» щодо заміни комплектуючих, які раніше постачалися з Російської Федерації: «Ми розробили систему імпортозаміщення і наші вчені-конструктори виконали це завдання».

Президент також зазначив, що за останній період  обсяги виробництва на підприємствах «Укроборонпрому» зросли втричі, а це означає, що десятки тисяч людей забезпечені роботою, збережено існуючі та створено нові робочі місця. Так само і запорізьке МКБ «Прогрес» не загубило жодного конструктора.

Петро Порошенко наголосив, що надаватиме повну підтримку для виведення на нові ринки збуту українських авіабудівників.

Український авіабуд має гарне майбутнє, — сказав Президент, додавши, що українська продукція нещодавно вийшла на ринки Саудівської Аравії, Індії.

Петро Порошенко також висловив вдячність працівникам підприємства, які захищали Батьківщину на Донбасі, адже за два роки 29 працівників бюро стали учасниками бойових дій і захищали країну від російської агресії.

Вони гідно виконали свій обов’язок, виявили найвищі моральні якості, особисту мужність і патріотизм, чим заслужили визнання і вдячність всієї країни. А сьогодні – продовжують робити свій внесок у зміцнення обороноздатності країни на трудовому рубежі. Від імені держави щиро дякую їм за це, — сказав Президент.

Читайте також:  Українці отримуватимуть дві пенсії: у Кабміні розповіли про нововведення

ДП «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка О.Г.Івченка» створено у 1945 році. Науково-виробничий комплекс працює з використанням новітніх технологій. Авіадвигуни, розроблені на підприємстві, застосовуються на 57 типах літальних апаратів в Україні і 109 країнах світу.

 

Джерело: http://socportal.info

Шукайте деталі в групі Facebook