facebook

Голова РДА обіцяє, що на гірських річках Верховинщини більше не будуватимуть дериваційні міні-гідроелектростанції (фото)

Голова Верховинської РДА Олег Лютий пообіцяв, що на гірських річках Верховинщини більше не будуватимуть дериваційні міні-гідроелектростанції, які заганяють ріки в трубу.

1

 

Після активних протестів громад зведення дериваційних міні-ГЕС на Чорному та Білому Черемошах у Верховинському районі зупинено. Наразі на Білому Черемоші працюють дві міні-ГЕС, а на Чорному Черемоші будівництва станції заморожено, пише Курс.

“Гадаю, більше їх у районі не буде. Така воля громад, і РДА та районна рада – на їхньому боці”, – зазначив в інтерв’ю газеті “Галичина” голова Верховинської райдержадміністрації Олег Лютий.


При цьому, за словами Лютого, верховинська влада не проти проектів з малої гідроенергетики. Зараз в РДА міркують над ідеєю відновленням старих австрійських кляуз – гідротехнічних споруд (шлюзів), які використовувалися для сплаву лісу.

2

 

Так будували кляузу кронпринца Рудольфа в Перкалабі (Верховинщина, верхів’я білого Черемоша).

“Тепер плануємо відновити їх як привабливі рекреаційні об’єкти, а паралельно, не порушуючи екосистему, оснастити засобами вироблення дешевої електроенергії”, – каже Олег Лютий.

 

Джерело:http://pravda.if.ua

Читайте також:  На Прикарпатті селяни взялися самотужки ремонтувати дорогу і стадіон

Шукайте деталі в групі Facebook