facebook

Мінкульт України пропонує заборонити діяльність артистів з проросійською позицією

Міністр культури України Євген Нищук повідомив, що відомство планує створити агенцію для заборони артистів, які займають проросійську позицію. 

6f1ef4f0f189ac4c907a3f9718e2e0b61461439903


Новину повідомляють ЗМІ, передає «Преса України».

Міністр культури зазначив, що така агенція буде здійснювати концертну, театральну і гастрольну діяльність. Крім того, вона могла б виробити ті закони, які унеможливлювали б гастролі, приїзди і професійної діяльності людей з проросійською позицією.

При цьому Нищук наголосив, що він проти складання списків, чорних чи білих. Опиратися слід на санкції. Про це у міністерстві мают домовитися з СБУ та іншими органами. Міністр наголосив, що «люди, які принижують гідність української держави, спотворюють українську історію, наших героїв, однозначно, їм не місце тут».

Нищук також додав, що для механізму заборони російського контенту має бути проведена внутрішня ґрунтовна робота «без прес-конференцій і без винесення на люди багатьох речей». Міністр виступив за те, щоб боронити інформаційний простір та наповнювати його своїм національним контентом.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради прийняли рішення заборонити концерти артистів, які підтримують дії Російської Федерації. Дане рішення підтримало 55 депутатів.

 

Джерело: http://uapress.info

Читайте також:  “Це твір майже про неї”: Розповіли про вбиту 15-річну дівчину

Шукайте деталі в групі Facebook